Bijbelse tuin Hoofddorp

De voormalige kloostertuin van de zusters franciscanessen in Hoofddorp is nu een bijzondere Bijbelse beeldentuin van de parochie Joannes de Dooper. In die tuin zijn meer dan 50 indrukwekkende hedendaagse Bijbelse beelden en beelden van heiligen te zien, van de kunstenaars Karel Gomes (1930-2016) en Antoinette Otten (1961). Relaties tussen mens en schepping worden soms verbeeld zoals heiligen met lelies en rozen. In deze Bijbelse tuin zie je een appel in de hand van Eva, graan bij Ruth, vissymbolen in tegels rond de vijver, een wolf bij Franciscus en een feniks vuurvogel centraal in het labyrint.

Bijzonder in deze tuin is de serie beelden over de Schepping, van Emmanuele Sipkema osb, abdis van monasterium Lioba. Zij vormde een vogel als beeld bij de eerste woorden in de Bijbel: ‘Over het water zweefde Gods geest’ (Genesis 1,2). Een vogel, als een zeemeeuw of albatros met grote vleugels: ‘Uitgeleverd aan Vrijheid en Ruimte, gedragen door Liefde, die de Oorsprong wijst’ (Lijfspreuk van Emmanuele Sipkema, in Levend Huis, ecospiritualiteit en schep- ping, 2008). (Ook in de tuin van het Liobaklooster zelf staan trouwens prachtige beelden.)

Ook veel bomen, bloemen en planten die in de Bijbelse tuin staan kom je ook in de Bijbel tegen. Ze hebben dan ook vaak een symbolische betekenis.

Rondleiding
De tuin met zijn vele bomen, planten en beelden ontdekken kan natuurlijk alleen of met gezin of vrienden. Voor groepen (vanaf zes personen) kunnen  inspirerende rondleidingen verzorgd worden.

Rondelidingen in de Bijbelse Tuin door ervaren vrijwilligers

Voor kinderen en/of volwassenen kan er, tegen een kleine vergoeding, een rondleiding geregeld worden. Ook kunnen wij u koffie en thee en zelfs een lunch aanbieden.

Ontdek de vele verhalen achter de beelden, planten en bloemen, maar ook de verhalen over de visie van de kunstenaars op de door hen gecreëerde beelden.
Er is een groep enthousiaste rondleiders die u graag meenemen op een ontdekkingstocht door de tuin.

Individueel de tuin bezoeken kan uiteraard altijd. In de boekwinkel kunt u een brochure krijgen met uitleg.

Neem in alle gevallen even contact op via: Boekwinkel Het Kruispunt of bel met 023-5617392

Plaats: Bijbelse tuin Hoofddorp, Kruisweg 1067a Hoofddorp

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!