Over de site

Na het succes van het magazine kon hij niet uitblijven: de website KLOOSTERMAGAZINE.NL.

Verlang je ernaar verbonden te blijven met de rust en de aandacht van het klooster? Hier word je geïnspireerd door kloosterlingen door de week. Je leest achtergrondverhalen en ziet foto’s die je in het blad nog niet tegenkwam. Je komt de nieuwste Adveniat producten tegen.

De site heeft vier onderdelen …

Onder ETALAGE zie en hoor je verrassende nieuwtjes over Adveniat producten. Adveniat heeft zoveel moois gemaakt en zo veel onder handen. Tijd voor een echte etalage, waarin we auteurs kunnen presenteren, onze nieuwste uitgaven voorstellen, leuke aanbiedingen doen en vragen beantwoorden.

Onder WEEKEND vind je elke week inspiratie voor je leven vanuit de lezingen van die zondag: het evangelie dat dit weekend overal ter wereld gelezen wordt. Gebracht door een ‘expert’, die leeft met God. Met bijbeltekst, uitleg en inspiratie voor de zondag en daarna. Met gebeden en tips bij de betreffende zondag. En een column van Leo Fijen. Elke week nieuw.

Onder INSPIRATIE vind je in een maandelijks tempo artikelen en filmpjes die gaan over je katholieke leven van alledag. Of je nu leeft als alleengaande, getweeën, in een gezin of een groep. Hoe breng je je inspiratie onder woorden, hoe voed je haar, wat laten voorbeeldmensen zien? Ook vind je een live link naar het actueel gebeden getijdengebed.    

Onder KLOOSTER! maak je nader kennis met de boeiende mensen die in ons fysieke blad staan. De geïnterviewden komen aan het woord, de makers en fotografen. Ook krijg je voorproefjes van het nummer dat in de maak is, want Klooster! verschijnt vier keer per jaar. Misschien wil je meedoen aan een retraite, een kloosterbezoek brengen? Kloosterwinkels leren kennen?

Over ons

Klooster!

Klooster! is een kwartaalmagazine dat voor het eerst als eenmalige glossy verscheen in mei 2017. Het grote verkoopsucces van 20.000 exemplaren maakte het logisch het blad voort te zetten op abonnementsbasis. Een abonnement voor vier keer per jaar kost €45,00 inclusief verzendkosten.

De abonnementenadministratie wordt verzorgd door Mijn Tijdschrift van Uitgeverij Jongbloed, waar Adveniat onderdeel van is. Neem bij vragen contact op met de klantenservice Kloostermagazine via telefoonnummer 035-6925210 of via de mail, klantenservice@kloostermagazine.nl

Uitgeverij Adveniat is de initiatiefnemer van het blad Klooster! dat sinds 2017 vier maal per jaar verschijnt. Adveniat is een jonge, katholiek georiënteerde uitgeverij in Baarn, die een belangrijke rol vervult in katholiek Nederland met bijvoorbeeld inspiratieboekjes, eerste communie- en vormselprojecten, pausboeken, rouwboeken, kloosterboeken, bijbelse boeken, kinderboeken, magazines en websites als Kinderwoorddienst.nl en Geloventhuis.nl. Adveniat is onlangs overgenomen door uitgeverij Jongbloed.

Leo Fijen, voormalig directeur van de uitgeverij, is nu adviseur bij Jongbloed. Hij heeft zich in de afgelopen jaren intens met kloosters, kloosterlingen en hun inspiratie beziggehouden o.a. in de Kloosterserie van RKK televisie. Hij ontdekte een ontluikende lente in het oude kloosterleven: jonge mensen die aangetrokken worden door eenvoud en contemplatie, door idealisme en gemeenschapsleven. Een toename van bezoekers die zich komen laven aan de stilte. Nieuwe vormen van lidmaatschap van leken met orden en congregaties. Het klooster biedt een ‘nieuw toebehoren’.

Het klooster is een dak boven de hoofden van mensen die zoeken naar spiritualiteit uit heldere christelijke bron.

Dit willen we in beeld brengen. Op papier, maar ook online. Zodat je altijd even kunt aanhaken bij de rust en regelmaat van het klooster, waar je ook bent.

Meer over Adveniat op www.adveniat.nl

Credits

In de startfase wordt Klooster!magazine ondersteund door enkele maatschappelijke fondsen en adverteerders. […]

De redactie van de website Kloostermagazine.nl bestaat uit Edith Vos (hoofdredactie), Marjet de Jong en Leo Fijen. Vaste medewerkers zijn Henk Bloem pr, Jan Hulshof s.m., [kloosterlingen…]

Ontwerp en realisatie: Matthijs Smeets, Niels van der Steen. […]

Vaste medewerkers aan het  blad Klooster! zijn Peter Beemsterboer, Kalien Blonden, Erik Borgman, Arjan Broers, Tini Brugge, Wil Derkse, Leo Fijen, Marjet de Jong, Beitske Kempenaar, Maria van Mierlo, Gerard Oonk, Thomas Quartier osb, Frans Tervoort, Edith Vos, Jan-Willem Wits. […?..]