Zusters van Catharinadal hebben wijn in overvloed

In 2020 hadden de zusters van Sint-Catharinadal in Oosterhout door corona een wijnoverschot, toen van 20.000 flessen. Via het platform Breda Maakt Mij Blij kwam de priorin in contact met Thibaud van der Steen die een filmpje van de nonnen maakte dat viral ging. Alle flessen werden toen razendsnel verkocht.

Nu de zusters door de warme zomer opnieuw met een wijnoverschot zitten, – ze konden ruim 2x zoveel wijn maken als de jaren ervoor – namen ze opnieuw contact op met Van der Steen in de hoop de 64.000 flessen ook dit keer weer snel te verkopen.

Op de website van Breda maakt mij blij staat te lezen:

De wijnkelder van de zusters uit Oosterhout puilt uit!
Samen kunnen wij ervoor zorgen dat de zusters van hun wijnvoorraad afkomen. Dat is belangrijk, want het nieuwe seizoen staat voor de deur en de opbrengst van deze hemelse wijnen gaat naar het onderhoud van het klooster.

Het meest zonnige seizoen ooit heeft voor prachtige, volle druiventrossen gezorgd. Hier kunnen de nonnen 64.000 flessen rosé en witte wijn van maken; bijna twee keer zoveel als in een normaal jaar! Help jij de nonnen van hun wijnvoorraad af?

Wat kun je kopen?
Er zijn twee wijnen om tussen te kiezen: een mooie witte blend (Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris) en een frisse rosé (Pinot Noir en Gamay). Je kunt een fles bestellen, maar ook een doosje met daarin zes flessen wijn.

De prijs van één fles wijn is 14,50 euro.
De prijs van een doos wijn met zes flessen is 87 euro.

Je kunt vanaf nu een bestelling plaatsen en deze wordt half juni uitgeleverd. Je kunt je bestelling ophalen, maar wij bezorgen ook aan huis. Houd er rekening mee dat wij alleen doosjes aan huis bezorgen. Een enkele fles kun je alleen selecteren wanneer je deze ophaalt.

Hoe werkt het?
In april en mei gaan de zusters de wijn bottelen. Daarna krijgen de flessen een label en worden ze verpakt in dozen. Vanaf half juni worden de flessen uitgeleverd.

Ophaalmoment
Je kunt jouw bestelling ophalen tijdens onze pick up bij Boerschappen in Breda, maar je kunt jouw doosje wijn ook ophalen bij de Kloosterwinkel in Oosterhout.

Ophalen in Breda kan op zaterdag 17 juni 2023 tussen 10.00 en 13.00 uur bij Boerschappen aan de Liniestraat 31.
Ophalen in Oosterhout kan ieder weekend in de periode van 15 juli t/m 10 september 2023 bij de Kloosterwinkel aan de Kloosterdreef 3. De winkel is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.

Laat je de wijn liever thuis bezorgen? Geen probleem! De doosjes wijn worden aan huis bezorgd in heel Nederland in de week van 19 tot en met 23 juni 2023.

De wijn is te bestellen via bredamaaktmijblij.nl

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!