Zusters redden al 26000 slachtoffers van mensenhandel

Talitha Kum, het internationale netwerk van vrouwelijke religieuzen die zich inzetten in de strijd tegen de mensenhandel, heeft het voorbije jaar naar eigen zeggen 26.065 mensen uit de klauwen van mensenhandelaars gered of belet dat zij in de mensenhandel zouden terechtkomen.

In 2021 breidde Talitha Kum, het internationale netwerk van zusters, zijn activiteiten uit naar Vietnam en Bangladesh.

Het netwerk is vandaag actief in 92 landen en kan rekenen op  6.039 medewerkers die op elk continent actief de mensenhandel bestrijden. Zij staan onder meer in voor opvang, advies en juridische bijstand. Zuster Abby Avelino, directeur van de Aziatische sectie van Talitha Kum, stelt dat de inzet van het netwerk het afgelopen jaar fel werd gehinderd door de coronapandemie en politieke conflicten zoals die in Myanmar, Sri Lanka en Pakistan.

Het netwerk werd in 2009 opgericht door de Internationale Unie van Vrouwelijke Religieuzen, toen zusters die actief waren in de eerstelijnsopvang van de meest kwetsbaren vaststelden dat zij almaar vaker in contact kwamen met slachtoffers van de gedwongen prostitutie, kinderarbeid en andere vormen van mensenhandel. De naam is ontleend aan de Aramese woorden waarmee Jezus in het Marcusevangelie (5, 41) het stervenszieke dochtertje van Jaïrus, een van de leiders van de synagoge, genas: Meisje, ik zeg je, sta op!

Bron: Asianews/Aleteia vis kerknet.be

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!