Zuster Hannah op TikTok

Zuster Hannah werd afgelopen week geïnterviewd door Beau van Erven Dorens voor zijn programma Beau Blijft Binnen. Deze zuster van de Karmelietessen van het Goddelijke Hart van Jezus uit Vogelenzang heeft een inmiddels razend populair TikTok account.

Zuster Hannah vertelt in het AD: ,,Ik zag een filmpje van een influencer, die allerlei outfits toonde voor verschillende gelegenheden. In het klooster hoeven we natuurlijk niet te kiezen wat we aantrekken.” En zo was haar idee voor een eerste TikTok-video geboren. Een video met een knipoog, waarin ze die influencer nadoet, maar dan met minimale veranderingen aan haar outfit. Wat volgde waren 450.000 views van haar ‘melige’ ingeving. Inmiddels staat de teller op veertien video’s, twaalfduizend volgers en meer dan 140.000 likes.

We zijn gewone mensen
“We willen laten zien dat we bestaan”, vertelt Hannah bij Beau Blijft Binnen. “Dat we gewone mensen zijn en dat ook zusters humor hebben.” Ze laat weten dat veel mensen uit de religieuze genootschappen de video’s leuk vinden, maar dat ze ook minder positieve reacties krijgt.

De bijdragen van zr. Hannah en haar medezusters van Casa Carmeli bevatten veel zelfspot. “Mensen tillen soms te zwaar aan geloof en religie, en het is ook niet iets lichts, maar ik denk dat je heel veel mensen kunt raken en prikkelen als je boodschap is verpakt met humor. Daarna komen de conversatie en de vragen over Jezus en God”, zegt ze tegenover het AD.

Kijk hier een kort filmpje van de uitzending.

Afbeelding groot: TikTok
Afbeelding klein: RTL4

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!