Zuster Esther van Tijn – De zusters van Julie Postel

Inspirerende verhalen over de weerbarstige werkelijkheid van twee congregaties

‘De zusters van Julie Postel, de weerbarstige werkelijkheid van twee congregaties’: dat is het prachtige boek dat over de geschiedenis van deze zusters is geschreven. Het tot stand komen van dit boek is meer bijzonder dan de titel, de inhoud en de vormgeving doen vermoeden.

De auteur, zuster Esther van Tijn, is een eeuweling; ze heeft als honderdjarige zelf geschiedenis geschreven door op haar gezegende leeftijd een relevant boek voor haar rekening te nemen. Ze siert de cover op de achterzijde en zit daar met een voldane blik: dat is toch maar mooi gefikst.

“U zult onder grote moeilijkheden een congregatie stichten: u zult in Tamerville wonen. Gedurende veel jaren zult u maar met weinig zusters zijn en niet veel aandacht krijgen. Priesters zullen u een abdij binnenleiden. U zult pas sterven als u al heel oud bent. Dan zal uw congregatie de grootste zijn van het bisdom. De laatste jaren van uw leven zult u aldoor bezig zijn met uw kerk.” Aldus een stervende leerlinge van Julie Postel, een meisje dat in 1756 werd geboren in een Normandisch vissersdorp en dat zou uitgroeien tot de stichteres van een congregatie. In dit boek wordt weergegeven hoe moeilijk het is om de goede vorm te vinden om samen te leven als twee congregaties met dezelfde stichteres. Hoe kleding en vorm tenslotte niet het wezenlijke zijn, maar de
inhoud bepalend is voor de rijkdom. Dit wordt aangetoond door zuster Esther van Tijn, geboren in 1922 en nog altijd onder de mensen.

De zusters van Julie Postel
Inspirerende verhalen over de weerbarstige werkelijkheid van twee congregaties

Esther van Tijn

Prijs: € 29,90

Te bestellen bij Adveniat

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!