Zomer Kloosterdiner in Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, eind juli in een speciale zomer-editie bij de pizza-oven aan de voorzijde van het klooster.

De koffieschenkerij wordt die avond even omgetoverd in restaurantsfeer. Nadat u heeft kunnen genieten van een zomers hoofdgerecht, met lokale, biologische producten, krijgt u een interessant inhoudelijk programma voorgeschoteld. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als extra gang van een even heerlijke als verlichtende avond. U kunt avondeten en programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Het avondeten start om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner kunt u vanaf 20.30 uurgenieten van het wonderlijke verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de trappisten. De geschiedenis wordt verteld door Peter Dullaert, al sinds 1974 een trouw bezoeker en momenteel een van de directeuren van Nieuw Sion.

De ontstaansgeschiedenis van de trappisten
Een verhaal over drie elkaar opvolgende hervormingen met bizarre plotwendingen:
De monniken van abdij Sion behoorden tot de orde der trappisten. Hoe is deze strenge en zuiver beschouwende orde eigenlijk ontstaan?
De trapppistenorde is het resultaat van een driedubbele hervorming. Zo’n 1500 jaar geleden stichtte Benedictus van Nursia de orde van de benedictijnen. In 1098 pakten 12 monniken hun biezen en begonnen opnieuw in een moerassig gebied. Zo ontstond de orde van de cisterciënzers. In de 17e eeuw was de kloostertucht zo verslapt dat er een nieuwe veel strengere tak kwam die van de trappisten. De laatsten werden ondanks hun strengheid wereldberoemd door hun trappistenbier.

Kosten
De kosten van de maaltijd zijn € 22,50 (excl. dranken)
De kosten van de vertelling zijn € 5,-.

U kunt op de avond zelf afrekenen in de schenkerij.

Reserveren kan via het formulier dat u vindt via deze link.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!