Zielsgelukkig in het klooster

Na vijf jaar studie in Fribourg is de ondernemende dominicaan Stefan Ansinger OP terug in Nederland, hij woont nu in het klooster in Rotterdam. VOX, tijdschrift van de Radboud Universiteit Nijmegen, maakte een aanstekelijk portret van de jonge prediker.

Van misvieringen tot YouTube-video’s monteren en van gregoriaans zingen tot een motorwijding. Voor Stefan Ansinger is geen dag hetzelfde. Na een studie bestuurskunde in Nijmegen trad hij in bij de dominicanenorde. Vox volgde hem 24 uur in het Zwitserse Fribourg, waar hij de afgelopen vijf jaar in een klooster woonde en theologie studeerde.

Dinsdag, 14.00 uur
In een messing emmertje met gewijd water dompelt broeder Stefan Ansinger (28) een kwast die aan een wc-borstel doet denken. Hij houdt de kwast in de lucht, spreekt in het Frans een zegen uit en zwaait het ding met een ruk naar beneden.
De directeur van een Zwitsers vastgoedbedrijf en zijn nieuwe motorfiets krijgen de volle laag. Even later krijgen ook de vijftien medewerkers die zich in een cirkel rond de rode Ducati hebben verzameld, flink wat druppels water in hun gezicht. Iedereen lacht. De mensen moeten wel een beetje nat worden’, vertelt Ansinger even later bij koffie met…

Lees verder.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!