Workshop boekbinden in Abdij van Berne

Driedaagse workshop ‘Boekbinden met steenfineer’
Onder begeleiding van Aaldert de Lange en Tanja Rakic van Boektotaal gaat u gedurende deze meerdaagse workshop een boekje inbinden. Voor de omslag van dit boekje wordt steenfineer gebruikt. De workshop is ook geschikt voor de niet-boekbinder. Naast dit programma is er ook ruimte om het ritme van het abdijleven te ervaren.

Programma

Dag 1:
Rond 14.30 uur aankomst bij abdij van Berne (is uw aankomsttijd anders dan 14.30 uur geeft u dat dan svp aan ons door). U wordt door ons en een gastvrouw/gastheer van het klooster ontvangen. Rond 15.00 uur gaan we naar het Proeflokaal om het heerlijke abdijbier te proeven (of een ander drankje). Om 18.00 uur hebben de broeders het avondgebed in de kerk en aansluitend om 18.30 uur gebruiken we de broodmaaltijd. ‘s Avonds hebben we een huiskamer ter beschikking om gezellig met elkaar een drankje te drinken.

Dag 2:
De broeders hebben om 7.00 uur het ochtendgebed in de kerk. Tussen 7.30 en 8.00 uur is er een stille tijd. Om 8.00 uur kunt u ontbijten. We starten om 9.00 uur met de workshop. De abdij heeft ook een bibliotheek. Een paar zeer oude boeken uit de collectie zullen deze dag getoond worden door Robert Arpots, de Conservator van de Abdijbibliotheek. Om 13.00 uur gebruiken we gezamenlijk met de broeders de warme middagmaaltijd. Om 14.00 uur vervolgen we de workshop tot +/- 17.30 uur. Om 18.00 uur vindt het avondgebed plaats in de kerk en aansluitend om 18.30 uur de broodmaaltijd. ’s Avonds hebben we weer een huiskamer tot onze beschikking.

Dag 3:
U kunt eventueel deelnemen aan het ochtendgebed om 7.00 uur. Tussen 7.30 en 8.00 uur is er een stille tijd. Het ontbijt is om 8.00 uur. U kunt eventueel deelnemen aan de Eucharistieviering om 12.15 uur, de boekhandel van de abdij bezoeken of wandelen in de abdijtuin of in de prachtige omgeving. Rond 10.30 uur kunnen we gezamenlijk koffiedrinken. Om 13.00 uur gebruiken we gezamenlijk met de broeders de warme middagmaaltijd. Om 14.00 uur vertrekken we naar kasteel Heeswijk. Onder begeleiding van een gids bekijken we het kasteel. Na de rondleiding sluiten we af met koffie en wat lekkers. Rond 16.00 uur is het tijd om afscheid van elkaar te nemen en huiswaarts te keren.

In het programma is ook ruimte om deel te nemen aan de diensten van de abdij, u bent het niet verplicht.

Praktische informatie:
Datum: 13-15 september 2022
Organisatie: Boektotaal
Locatie: Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther
Prijs: € 325,- (= inclusief gastenkamer met douche/toilet, maaltijden, workshop inclusief materialen, koffie, thee en fris.) U verblijft op een eenpersoonskamer. Er zijn ook enkele tweepersoonskamers.
Informatie en reservering: Neem vrijblijvend contact op met Boektotaal via 0521-514567 of via info@boektotaal.nl.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!