Wonderl-ei-k – Paasdoppertjes

De vorm van een ei is prachtig. Zoals het licht over de ovaal-ronde vorm speelt. Het heeft iets van volmaakt. Wat  een ei ook bijzonder maakt is de wetenschap dat deze harde gesloten vorm open kan breken, van binnen uit. Het wonder dat het dan een levend wezentje voortbrengt. Het ei laat je het mysterie van leven, nieuw leven weer beleven. Het herinnert je aan de kracht ervan. De oerkracht van het natuurlijke leven in de lente dat het groen de grond uit laat springen en het getsjilp van jonge vogels in een nest. En tegelijk ook de goddelijke kracht in nieuw-gegeven leven door dood heen. Dat vieren we met Pasen.
Zouden wij mensen, omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe kracht, ook daarom eieren zijn gaan eten om zo deel te krijgen aan levensenergie. En met Pasen extra veel en bijzondere versierde paaseieren om ons verlangen en onze blijdschap te uiten dat eeuwig leven ons geschonken wordt.
Zalig Pasen.

Paasdoppertjes

Boodschappen:

450 – 600 gram doperwtjes (vers of diepvries)
1 ui
paar takjes munt
dragon (vers of gedroogd)
3-4 eieren
(kook)room
peper en zout
olie

Hoe maak je het:

Zet de oven aan op 160⁰C en laat daarin een ovenschaal alvast opwarmen. Doe de doperwtjes in een pan met water en een beetje zout. Laat dit aan de kook komen en kook de erwtjes ongeveer 2 minuten.
Pel de ui en snijd die in stukjes. Was een handje muntblaadjes en snijd die in reepjes. Verwarm in een bakpan een scheutje olie en fruit daarin de ui. Voeg, wanneer de ui glazig wordt, de munt erbij.
Giet de doperwtjes af en voeg die bij ui en munt. Schep dit door en breng het op smaak met peper, zout en een beetje dragon.
Haal de warme ovenschaal uit de oven en schep de erwtjes erin. Maak nu met een jus-lepel drie kuiltjes in het erwtenmengsel (niet platdrukken/pureren). Breek in ieder kuiltje een ei. Zet de schaal terug in de oven. Roer in een schaaltje het vierde ei met 5 eetlepels room los. Giet, zodra de eieren in de ovenschaal gestold zijn dit mengsel over de schotel erbij en zet deze nog tien minuten terug in de oven.

Smakelijk eten!

Gérard Martens

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!