Witte Zusters-wandelroute ter ere van 150-jarig jubileum

Nieuw verschenen in de serie wandelboekjes van De Paadjesmakers uit ’s-Hertogenbosch is nr 16: de Witte Zusters-route tussen NS Boxtel en NS Vught. Ontwikkeld en geschreven door Marina van Dalen, werkzaam bij de Witte Zusters, samen met Rijkert Knoppers en Maarten Sterneberg van De Paadjesmakers. Aanleiding hiervoor is het 150-jarig-jubileum van de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, zoals de Witte Zusters voluit heten, volgend jaar in 2019.

De route loopt niet alleen langs woon-en werkplekken van de Missiezusters, maar belicht ook andere missiecongregaties uit de driehoek Boxtel-Esch-Vught, zoals de Missionarissen van Afrika (Witte Paters), Paters Assumptionisten, Fraters van Tilburg, Paters Scheutisten en Zuster JMJ. Beginnend bij station Boxtel wandelt u o.m. langs Kasteel Stapelen via de Burgakker, Villa Phaf en Museum Vekemans naar het Wereldhuis. Via het Sparrenrijk komt u uit bij Sancta Monica in Esch. Hier kunt u kiezen of u verder loopt via de hoofdroute richting Sparrendaal ten westen van Vught (17,5 km) of dat u de iets kortere variant langs Kloosterhotel ZIN neemt (15 km). Beide routes eindigen bij station Vught.

In het eerste gedeelte vindt u achtergrondinformatie over de religieuze instituten, volop belicht met foto’s en anekdotes. In het tweede gedeelte staat een gedetailleerde routebeschrijving met heldere kaartjes, zodat u de wandeling op eigen gelegenheid kunt lopen. Horeca en bankjes staan duidelijk aangegeven. Het boekje is 24 pagina’s en kost 2 euro. Te koop bij o.a. boekhandel Heinen, VVV en Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en bij Bruna in Boxtel en Vught. Ook rechtstreeks te bestellen via depaadjesmakers.nl voor €2 per stuk, exclusief verzendkosten.