WinterKloosterFestival Nieuw Sion

Gouden Kalf winnaar Elsbeth Fraanje komt naar het WinterKloosterFestival, van 28 tot 30 december op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen! De jonge tv-maakster bezocht de bijzondere kapelletjes die overal langs de Duitse snelwegen staan – Autobahnkirchen – zomaar tussen de benzinepomp en het fastfoodrestaurant. Ook mensen die niet meer in een gewone kerk komen, komen daar, gaan er zitten, en schrijven hun verlangens en gebeden in het boek dat er voor hen klaar ligt. In tegenstelling tot de kerken, trekt de Autobahnkirche als grootste doelgroep jonge mannen.

Tijdens het WinterKloosterfestival, een uniek moment van feest, rust en bezinning in die rare dagen tussen Kerst en Oudejaar, zal Fraanje haar documentaire Snelwegkerk tonen – en erover in gesprek gaan met de bezoekers.

Daarnaast is het festivalprogramma natuurlijk gevuld met workshops, waarin bezoekers onder meer kennismaken met monniken en kloosterzusters, met muziek en gezelligheid,een sleep-in-concert op het kloosterorgel, maar vooral met getijdengebeden – soms midden in de nacht! – in de gewijde stilte van de kloosterkerk van Klooster Nieuw Sion.

Ook zal er gelegenheid zijn om in een workshop kennis te maken met het Jongerenklooster, dat afgelopen zomer van start ging in het oude abdijcomplex in Diepenveen. Inmiddels wonen er acht jonge mensen in de groeiende gemeenschap van het Jongerenklooster. Hoe leven ze? Wat zoeken ze er? En wat vinden ze?

Het WinterKloosterFestival, voor jongeren in de leeftijd tot 35 jaar, (van 28 tot 30 december) is het rustige zusje van het meer uitbundige ZomerKloosterFestival (in 2019 van 22 tot 25 augustus, save the date!)

Een plekje reserveren en meer informatie: kloosterfestival