Wintereditie Kloosterfestival 27-29 december

Even rustig ademhalen op de drempel van het jaar

De Kloosterfestival Wintereditie is het ‘rustige’ zusje van het Kloosterfestival dat in het hartje van de zomer wordt gehouden. In de donkerste dagen van het jaar is Jongerenklooster Nieuw Sion een huis vol warmte en gezelligheid, een oase van rust. Neem even de tijd om stil te staan bij het jaar dat achter je ligt, en bij het jaar dat voor je ligt. En laat je ondertussen verrassen en inspireren door optredens en workshops, op het ritme van vier getijdengebeden per dag, met serene zang in de sfeervolle Kloosterkerk.

En zit je even met een kloosterbiertje, een glas fris, een heerlijke bak thee of een goede kop koffie in de Kloosterkroeg, dan zijn er monniken en kloosterzusters uit verschillende kloosters om een praatje mee te maken (je hebt ze trouwens waarschijnlijk al leren kennen tijdens hun workshops), en ook met de mensen die op Nieuw Sion en in het Jongerenklooster een toegewijd leven leiden, kun je inspirerende gesprekken voeren.

Sleep-in-concert
Een hoogtepunt, elk Kloosterfestival opnieuw, is het Sleep-in-concert. De Kloosterkerk in kaarslicht, jij op je matje in je slaapzak, en een voortreffelijke organist die je volledig tot rust speelt op het orgel waarbij ooit de monniken zongen. Een bezoeker van vorig jaar: ‘Ik wist niet dat een orgel een écht instrument was! Wauw, wat was dit vet. En lekker’.
Als er voldoende animo is – en dat is er verrassend genoeg elke keer weer – kun je in de Kloosterkerk blijven slapen na het concert, om vervolgens op de klassieke monnikentijd van vier uur gewekt te worden voor de vigiliën, het dageraadsgebed. Als je je voor dat nachtgebed uit je slaapzak hijst, denk je: waar doe ik dit voor… Maar als je eenmaal rechtop in de koorbanken staat, en de prachtige muziek vult de lege ruimtes van je hart, dan weet je ineens precies waarvoor je het doet.
Het Kloosterfestival. Gelijk als je binnenkomt, raakt je hoofd leeg. En als je weggaat, zit je hoofd weer vol. Gevuld met inspiratie.

Programma
Over het programma willen we nog niet al te veel kwijt. In de loop van de komende weken kun je op de site van het kloosterfestival steeds weer nieuwe informatie vinden. Handig is om ons te gaan volgen op Facebook of Instagram. Dan mis je niks.

Maak kennis met het Jongerenklooster
Eén workshop zal in ieder geval gaan over het Jongerenklooster, dat in de zomer van 2018 van start ging in het oude abdijcomplex. Inmiddels wonen er tien jonge mensen in de bloeiende kloostergemeenschap. Hoe leven ze? Wat zoeken ze er? En wat vinden ze?


Praktisch
Data:
27-29 december 2019

Plaats: Jongerenklooster Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen (bij Deventer)

Kosten:
€100 All-in kaart – Bij een all-in kaart zijn inbegrepen: binnen overnachten op een slaapzaal of in je eigen tentje, toegang tot alle programma’s van het festival en alle maaltijden vanaf zaterdagmorgen t/m zondagmiddag (lunch).

€40 Entreekaart zaterdag – Het is mogelijk om een dag van het Kloosterfestival te ‘proeven’, door een dagkaart voor zaterdag te reserveren (inclusief maaltijden). Je bent welkom vanaf het eerste ochtendgebed, om 07.45 uur, met aansluitend ontbijt, maar je kunt ook starten met een rondleiding vanaf 08.45 uur.

Aanmelden
Kan via deze link.

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!