Willibrordprocessie in Utrecht

Het pastoraal team van de Salvatorparochie nodigt alle gelovigen, jong en oud, uit om deel te nemen aan de zestiende editie van de jaarlijkse Willibrordprocessie door de binnenstad van Utrecht die plaats vindt op zondag 9 september 2018.

Deelnemers aan de processie verzamelen zich om 15.45 uur rond het beeld van de H. Willibrord op het Janskerkhof. Om 15.50 volgt het opstellen op het Janskerkhof, waarna om 16.00 uur de processie begint. Bij het passeren van de processie zullen de klokken van de protestantse Domtoren luiden. De stoet vervolgt de route via het Domplein richting de St. Catharinakathedraal (Lange Nieuwstraat 36), waar rond 16.45 uur de afsluitende vesperviering is.

De processie zondag staat in het teken van de heilige Willibrord, die rond 690 het christelijke geloof naar de Lage Landen bracht. De religieuze optocht werd in de middeleeuwen regelmatig gehouden en werd in 2002 nieuw leven ingeblazen. Tijdens de processie worden het Evangelieboek en de schrijn met relieken van de heilige Willibrord meegedragen. De relieken liggen normaliter bewaard in de St. Catharinakathedraal. De heilige Willibrord was de eerste bisschop van Utrecht en is daarnaast patroon van de Nederlandse kerkprovincie.