Wijnactie zusters Oosterhout succesvol!

De norbertinessen van Sint Catharinadal kwamen in de problemen toen een grote bestelling van KLM door de coronacrisis niet doorgaan. Ze waren bang dat ze met 20.000 flessen wijn zouden blijven zitten. Maar de angst was ongegrond.

Op de site van Omroep Brabant zegt zuster Maria Magdalena:

“De nieuwe oogst van vorig jaar moest in de verkoop en de nieuwe oogst van dit jaar kwam er alweer aan. We hadden geen idee hoe we die flessen kwijt konden raken en toen kwamen we uit bij de mensen achter de website Breda Maakt Mij Blij. We wisten niet wat we konden verwachten, maar het is onvoorstelbaar wat er is gebeurd.”

Het filmpje met zuster Maria Magdalena werd op een zondag gepubliceerd. “Dezelfde dag werden we al gebeld dat er 100 dozen verkocht waren. Uiteindelijk gingen er bijna 1000 flessen per uur van de hand”, vertelt de zuster. De 20.000 flessen wijn waren in vijf dagen allemaal verkocht.

“We zijn alle mensen die wijn hebben gekocht heel dankbaar. Daarin zien we toch iets terug van de Heilige Geest. Het is mooi om te zien dat mensen zorg dragen voor het behoud van het klooster en voor ons leven. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst.”

Op de site van Omroep Brabant is in een kort filmpje zuster Maria Magdalena te zien die vertelt hoe het succes van de actie hen geraakt heeft.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!