Wekelijkse vastenmeditatie KNR

Omgaan met verschillen

Voor de komende vastentijd heeft de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) een wekelijkse meditatie laten maken. De meditaties sluiten aan bij het jaarthema van de KNR ‘Omgaan met verschillen’.

Omgaan met verschillen heeft onder andere te maken met openstaan voor het anders zijn van de ander en met het je onthouden van vooroordelen. De vastentijd is misschien bij uitstek de tijd om daarin te oefenen. De KNR heeft zeven religieuzen gevraagd daarbij te helpen. Zij schreven een korte meditatie en een gebed bij een bijbelcitaat en bieden daarmee een handreiking bij het beter leren omgaan met verschillen.

De eerste meditatie: In mijn eigen schoenen

De eerste meditatie is geschreven door zuster Simone van den Brink, benedictines van de Onze Lieve Vrouwabdij in Oosterhout. Aan de hand een citaat uit het evangelie van Lucas over Martha en Maria zet ze ons aan het denken. Soms zouden we graag in de schoenen van een ander staan, omdat we denken dat hij of zij het beter heeft. Maar uiteindelijk passen onze eigen schoenen ons vaak toch het beste. Lees hier de hele meditatie.

Gedurende de vastentijd verstuurt de KNR wekelijks een van de meditaties naar de mensen die zich daarvoor opgegeven hebben. Aanmelden kan via: communicatie@knr.nl. De meditaties zijn ook te vinden op de website van de KNR.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!