Wegen met Zegen – Pelgrimsroute in de Betuwe

Wegen met Zegen is niet zomaar een wandeling door het mooie Betuwse landschap, het is een pelgrimstocht. De route neemt je mee langs oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier.

Op 5 mei, 13:30 – 15:30 uur is de officiële opening van Wegen met Zegen in de Antonius Van Paduakerk Groesbeekseweg 96, Nijmegen, Gelderland.

Tijdens het wandelen word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk is in je leven, om wat je hebt meegemaakt opnieuw te wegen of betekenis te geven. Om je hoofd en hart leeg te maken en vervolgens te vullen met wat waardevol is voor jou en voor hen wie je lief zijn.

De route
De route bestaat uit elf etappes die allemaal in één dag te wandelen zijn. (De afstand is tussen de 11 en 17 kilometer.) U kunt ervoor kiezen om de route achter elkaar af te leggen met verschillende tussenstops die te vinden zijn op de route. Maar u kunt er ook voor kiezen om delen van de route op verschillende dagen te lopen en hem zo te spreiden.
De route loopt van Nijmegen – Oosterhout – Valburg – Zetten – Heteren – Driel – Elst – huisden – Doornenburg – Gendt – Ressen – Nijmegen.

Wegen met Zegen heeft haar eigen bewegwijzerborden. Speciaal ontworpen voor de pelgrimsroute. Het is een knipoog naar de zegen en waterrijke gebieden die u tegenkomt. Maar ook wordt er verwezen naar de bekende natuur in de Betuwe met het blad in het midden. De verschillende kleuren blauw, staan voor de verschillende lagen die u niet alleen tijdens de route tegenkomt in de natuur, maar staan ook voor de lagen in uzelf.

De borden wijzen voor zich. De pijlen staan naar links, rechts of rechtdoor. U vindt de borden in de buurt van bewegwijzering van andere routes, op lantaarnpalen, hekjes of paaltjes.

Bij aanschaf van het wandelboekje (Prijs € 17,90) ontvangt u digitaal ook de GPS-wandeling, te gebruiken met een smartphone of navigatiesysteem.

Speciaal voor Wegen met Zegen is er een Pelgrimsboek gemaakt. (Kosten € 25) U kunt er niet alleen uw bevindingen in schrijven, maar er staan ook opdrachten in voor onderweg.

Meer informatie is te vinden op de website Wegen met Zegen.

 

 

 

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!