Wegen met zegen op Open Kerkendag

Vorig jaar werd op 16 mei 2022 de pelgrimsroute Wegen met Zegen officieel geopend. Dat wordt op zaterdag 13 mei gevierd met een Open Kerkendag in de Overbetuwe en Lingerwaard.

Bij diverse kerken zijn speciale activiteiten te vinden, zoals bijvoorbeeld vroege Middeleeuwers bij de RK kerk in Elst. Hier kunt u zr. Marga Zwiggelaar onder anderen ontmoeten als zuster Aethelfrida, een 8e eeuwse Saksische die als zuster in het klooster van Susteren is terecht gekomen. Wegen met Zegen is een oecumenisch pelgrimproject door de Overbetuwe en Lingerwaard. Zr. Marga is aan dit project verbonden als kerngroeplid en schrijfster. Nu het project een jaar verder is, is Wegen met Zegen toe aan de derde druk, is er een Pelgrimsdagboek verschenen en zijn er minipelgrimages ontwikkeld.

Ook ging zr. Marga het afgelopen half jaar al twee keer met een groep tussen Nijmegen en Huissen op stap. Niet alleen maar met de pastoraal werkster Margreet Sanders. Ook het Klooster Huissen heeft een actieve rol in het faciliteren van deze zogenaamde minipelgrimages.

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe die kerk waar u regelmatig langsrijdt er van binnen uitziet? Op zaterdag 13 mei zetten de kerken en kapellen van de Overbetuwe en Lingewaard hun deuren van 10.00 tot 16.00 uur open (tenzij anders vermeld op de website), zodat u binnen een kijkje kan nemen. Veel locaties bieden meer dan alleen een kijkje: een rondleiding, een expositie, een concert, een goede-doelenmarkt koffie en thee, en gelegenheid tot het aansteken van een kaarsje en even stil te zijn.

De open kerkendag is een initiatief van de protestantse kerken in deze regio, de rooms-katholieke parochie Maria Magdalena en Wegen met Zegen, de pelgrimsroute van 11 etappes die in mei haar eenjarig bestaan viert. U bent van harte welkom in de kapellen en kerken van Angeren, Bemmel, Driel, Elst, Gendt, Haalderen, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Huissen, Indoornik, Lent, Oosterhout, Randwijk, Ressen, Valburg en Zetten.

In de Antonius van Paduakerk in Nijmegen is om 9.00 uur een vertrekceremonie. Deze ceremonie wordt maandelijks aangeboden voor deelnemers van Wegen met Zegen om hun wandeling te starten. Wie dat wil, kan de Open kerkendag met deze startceremonie beginnen om daarna de Waal over te steken om een wandel-, fiets-, of autoroute langs de open kerken te maken.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!