Weekbrief Leo Fijen – zondag 11 april

Ongekuste dag – Bedezang

Dit is een gebed voor de ochtend, dit is een lied om stil naar te luisteren zodat het gaat bidden in je. Zelf herken ik wat Thomas Quartier hier zingt, zegt en bidt. De vroege uren zijn de mooiste tijd van de dag, nog niet ingevuld, nog niet bezoedeld door slecht nieuws. Alles is nog maagdelijk wit zoals de sneeuw van deze dagen in april. Zo voelt die vroege ochtend ook: alsof de Schepper er is en ik zelf. Niets zit daartussen, het leven is puur en zuiver. Daarom sta ik graag vroeg op en ervaar dan dat ik deel in Iemand die groter is dan ikzelf. Dat maakt ook dat deze dag niet alles van mij afhangt. Het gaat niet om mezelf, maar om de ander en de Ander. Ik hoef niet alles zelf op te lossen. Er wordt ook veel gegeven. Dat gevoel van die ongekuste dag: ik probeer dat lang met me mee te dragen, de dag in. Luister daarom naar Thomas, zijn woorden, zijn zingen en bidden en zijn uitleg. Volgende week is de cd er met nog veel meer teksten en muziek van Thomas Quartier. Hij geeft woorden aan mijn leven, hij geeft misschien ook wel woorden aan de levens van anderen. Luister en wees stil. Dat vraagt de ongekuste dag.

Leo Fijen

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!