Weekbrief Leo Fijen – Gezegend Nieuwjaar

In de dagen rond de jaarwisseling geen mooi verhaal maar tien tips op weg naar hoop en zegen in 2022. Zo trekken we lessen uit de afgelopen twee jaar van pandemie en geven we meer betekenis aan ons leven met beperkingen. Hier komen ze:
1.Maak het stil in jezelf. De stilte van de lockdown mag dan confronterend zijn geweest, de stilte was ook verkwikkend. Geen lawaai, geen files, nauwelijks vliegtuigen. Alles viel stil. Probeer die stilte opnieuw te verweven in je leven. Maak het elke dag stil in je hart. Dan kun je beter jezelf, de ander en God horen.
2.Breng structuur aan in je dag. Maak een dagprogramma, juist als je wat ouder bent en in je eentje woont. Organiseer vaste momenten in je bestaan. Dan krijgt iedere dag meteen meer betekenis.
3.Sluit vrede met jezelf en je naaste. Maak goed wat je kunt helen in je relatie tot je naaste. Morgen kan alles voorbij zijn, zo heeft de crisis geleerd. Word vrij in je hart, verzoen je met degene die het je moeilijk maakt. Daar wordt de ander gelukkiger van en jijzelf rijker.
4.Schrijf elke dag op wat er in je leven gebeurt. Dan zie je beter waar je dankbaar voor kunt zijn. Een dankbaar mens herkent eerder het geluk.
5.Kijk naar Maria en zie hoe zij haar lot aanvaardde in nederigheid, mildheid en trouw. Ze leefde voor de ander. Zoiets geeft glans aan je leven.
6.Stuur iedere week een kaart naar iemand die het nodig heeft. Vier de ontmoeting als je niet je huis uit kunt, ook door je naaste te bellen. Dan sticht je gemeenschap en word je gelukkig.
7.Laat je helen door de schepping. Ga wandelen. En ervaar dat alles in je leven lichter wordt door de natuur. Als je niet naar buiten kunt, verzorg dan iedere dag je lievelingsplant.
8.Zing iedere dag een lied dat je dierbaar is. Zo ben je verbonden met anderen die ook zingen.
9.Blijf bidden. Dan geef je jezelf uit handen en ben je meer dan ooit verbonden met de ander en met God.
10..Als je zo probeert te leven, ben je nooit meer eenzaam, maar samen met je naaste en met God. Dan wordt het jaar een vol hoop en zegen.

Leo Fijen

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!