Weekbrief Leo Fijen – 8 augustus

Commercial Klooster! bijna 700 keer te horen in alle windstreken Nederlandse radio

‘Mijn naam is Leo Fijen. Voor televisie deed ik jarenlang de kloosterserie. En die wereld van stilte en gebed heeft me niet meer losgelaten. Daarom maak ik nu samen met heel veel andere kloosterliefhebbers het magazine Klooster!’ Zo praat ik de komende twee weken wel bijna 700 keer een commercial in op alle regionale radiostations. Zo probeer ik mijn liefde voor het religieuze leven te delen met honderdduizenden Nederlanders. En waarom doe ik dat?

Omdat het kloosterleven me heeft geleerd dat ik meer mens word ik als ik de stilte leer proeven

Omdat religieuzen me steeds weer voorhouden dat het niet om mij draait maar altijd om de ander

Omdat het fijn is om op vaste tijden te bidden en mezelf dan uit handen te geven

Omdat in elke abdij of priorij het erom gaat jezelf wat kleiner te maken dat we meer samen een gemeenschap kunnen zijn

Omdat kloosterleven me leert om me verbonden te voelen met de aarde, te wandelen in de schepping en op te gaan in een werkelijkheid die groter is dan mezelf

Omdat de schepping nooit ver weg is en regen, wind, zon, kou en regen over me neerdalen en laten inzien dat ik maar een kleine mens ben met tekorten en dat de aarde zonder mij kan maar ik niet zonder de aarde

Omdat het religieuze leven een oefening is in barmhartigheid: als je je eigen tekorten kent, weet je dat je anders naar de ander moet kijken en alleen maar meer mens wordt door barmhartig te zijn en van de barmhartigheid van je naaste te leven

Omdat elke religieuze gemeenschap een oefenplaats is voor het leven

Omdat het mooiste voor ieder mens is dat je mag zijn zoals je bent, met je tekorten en je talenten. En dat je innerlijk vrij mag leven op weg naar je bestemming: meer mens te worden zoals je bedoeld bent.

Dat heb ik allemaal geleerd in het kloosterleven. Dat proberen we te delen in verhalen, reportages en prachtige illustraties in Klooster! Dat geven we door in een tijdschrift dat vier keer per jaar verschijnt, telkens meer dan 100 pagina’s. Kom bij deze gemeenschap, ontvang ook iedere vrijdag de nieuwsbrief en word abonnee.

Leo Fijen

Wilt u abonnee worden op het blad? Klik dan op de banier onder dit bericht.
Wilt u elke vrijdag rond 17.00 uur de laatste berichten van kloostermagazine.nl in uw mailbox? Meld u dan rechtsboven via de blauwe button aan voor de nieuwsbrief.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!