Weekbrief Leo Fijen – 6 juni

Clarissen van Megen maken me stil

Als ik een klooster binnenkom, dan valt alles van me af. Dat was vijftien jaar geleden al zo, dat is nog steeds het geval. Twee weken geleden was ik op uitnodiging van zuster Angela Holleboom bij de clarissen in Megen die zoveel te vieren hebben, 300 jaar in Megen, 550 jaar in de Lage Landen. En het middelpunt van de viering is de meditatieruimte. Ze willen die groter hebben. Om meer mensen zoals ik stil te krijgen. De komende weken volgen er op deze plek filmpjes die uitleggen wat er in die ruimte moet gebeuren en hoe de kerk kleiner en daardoor juist intiemer wordt. Ze kregen me dit keer stil, de clarissen, niet in de meditatieruimte maar door te zingen. Ze zongen de grote stilte in me wakker, ze fluisterden de zachtheid in mijn hart, ze verbonden me in hun hemelse stemmen met de Schepper, ze gaven me in hun muzikale onbevangenheid terug aan mezelf. Zomaar op een vrijdagmiddag, aan het oefenen voor de nieuwe cd die er ook aan zit te komen. Deze foto geeft goed weer wat ik voelde: ongekunstelde blijheid en dankbare vrede na de muzikale ontvangst door de clarissen. Ik hoop en bid dat ze nog heel lang veel meer mensen aan zichzelf mogen teruggeven.

Leo Fijen
Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!