Weekbrief Leo Fijen – 17 januari

Nieuw gebedenboek om thuis te kunnen bidden, van februari tot eind mei

Deze week hoorden we dat Nederland in elk geval tot de tweede week van februari op slot blijft. En het is niet ondenkbaar dat we daarna nog met veel beperkingen verder moeten. Dat geldt natuurlijk ook voor alle lokale kerken. En dat is een hard gelag voor al die pastorale teams, vrijwilligers, kerkgangers en andere betrokkenen bij de geloofsgemeenschappen in steden en dorpen. Want het valt niet mee om dat gevoel van samen kerk te bevestigen en te stimuleren, zeker niet met een kerkgang die slechts voor 30 mensen mogelijk is. Om iedereen toch een hart onder de riem te steken komen we eerder dan de bedoeling was met een vervolg op het gebedenboek Van Allerheiligen tot Kerstmis. Daarvan zijn er 25.000 exemplaren naar parochies en kloosters gegaan. Dat geeft aan hoe groot de behoefte en het verlangen zijn om te kunnen blijven bidden. Want meer dan ooit zijn we als christenen aangewezen op bidden in de huiselijke kring.

In het bidden verbonden met elkaar en met God
Het nieuwe gebedenboek gaat heten Van Maria Lichtmis tot Pinksteren en is al beschikbaar vanaf 26 januari. Met nog meer pagina’s, zo’n 160 in getal. Als een stimulans in de komende dagen van Kerkbalans of als een voorbereiding naar de Vastentijd toe. Maar ook met prachtige gebeden en teksten voor de Goede Week en de bijzondere dagen tussen Pasen en Pinksteren. Want niemand heeft er enig idee van wanneer we weer met meer dan 30 mensen samen kunnen komen om het geloof te vieren. Daarom troost het bidden zo intens. Want In het bidden zijn we verbonden met elkaar en weten we ons ook gedragen door God. Daarom gaat het nieuwe gebedenboek maar liefst vier maanden mee, als een gids in onzekere tijden, als een handvat om huiskerk te kunnen zijn samen met al die andere huiskringen. Van begin februari tot eind mei: voor deelnemers aan Kerkbalans, voor de vrijwilligers die toch weer op pad gaan, voor kerkgangers die elkaar bijna nooit meer zien, voor allen die de kerk een warm hart toedragen.

Bestellingen stromen binnen
Ik heb de afgelopen dagen niets anders gedaan dan alle gebeden van het nieuwe boek nog eens te lezen en zo te selecteren dat iedere gebruiker of lezer het ritme van het kerkelijk en liturgisch jaar ook thuis kan ervaren. Het was een voorrecht om dat te doen, om een reden die deze bundel ook zo urgent maakt: de vreugde wordt hier gedeeld in een crisis waarin voortdurend de zorgen worden gedeeld. De vreugde en de goedheid van het geloof staan centraal en worden in de komende weken gedeeld met duizenden huiskamers. Want ook dit gebedenboek is populair. Nog voordat het gedrukt wordt, stromen de bestellingen al binnen, nu al een paar duizend. De reden is simpel: als mensen niet meer naar de kerk kunnen, willen ze thuis bidden. Met deze bundel is dat een feest in deze onzekere tijden.

Bestellen kan vanaf vandaag. Een gebedenboek kost €9.99. Maar bij een bestelling van 100 exemplaren is de prijs slechts €3 per stuk. En dat voor een boek van 160 pagina’s. Ik dank u bij voorbaat voor het vertrouwen,

Leo Fijen,
samensteller van gebedenboek Van Maria Lichtmis tot Pinksteren

 

Van Maria Lichtmis tot Pinksteren
160 pagina’s,

€9,99 per stuk, €3 bij bestelling van 100 stuks of meer

beschikbaar vanaf 26 januari,

bestel hier

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!