Webwinkel van Abdij van Postel en AbbeyLAB

Diep in de Kempen, tussen bossen en velden, ligt de abdij van Postel: enkele gebouwen, oude en nieuwe, die uitlopen op een eeuwenoud kerkje. Sinds 1140 woont er een groep kloosterlingen. Norbertijnen genoemd naar hun stichter de heilige Norbertus (+ 1134). Zijn ideaal en het hunne? Christus navolgen in zijn armoede, naar het voorbeeld van de apostelen, dat wil zeggen: een eensgezind gemeenschapsleven, toegespitst op de dagelijkse Eucharistie en het koorgebed. Zoals hun stichter, zijn zij vurige vereerders van de Moedermaagd en trouwe aanhangers van de paus.

De broeders van de Abdij van Postel begonnen in september 1994 met de kweek van kruiden. Als hoofddoel werd voorop gesteld: het kweken van kruiden op een milieuvriendelijke manier.

Sinds 1974 is broeder Guy norbertijn van de abdij van Postel en legt zich, als gediplomeerd herborist en kruidenverwerker, intensief toe op het telen van kruiden en het verwerken hiervan tot natuurlijke verzorgingsproducten. In het kruidenlabo wordt iedere dag gewerkt aan het ontwikkelen en verbeteren van  100% natuurlijke producten. Geen enkele onnatuurlijke toevoeging komt voorbij de abdijpoorten. Dit is soms even wennen; de producten zijn beperkt houdbaar, hebben geen artificiële ‘signature-geur’ en ook voor de verpakking geldt, functie boven poeha.

Producten (zoals tincturen, crèmes, thee, olie, zeep, kruiden en de boeken van broeder Guy) worden verkocht via de eigen webwinkel: http://orders.abdijpostel.be

Maar ook via de website AbbeyLAB worden producten verkocht.
Alle producten van abbeyLAB bevatten enkel pure ingrediënten, verkregen uit kruiden, bloemen, essentiële oliën en planten van de hoogste kwaliteit. Samengesteld vanuit eeuwenoude receptuur, aangevuld met de kennis van nu om de meest uitgebalanceerde concentraties te verkrijgen met gegarandeerd resultaat. Zij zijn wars van chemicaliën en fillers die onze huid uit balans brengen waardoor we steeds meer nodig hebben.

De Abdijwinkel, Abdijlaan 8 2400 Mol, is normaliter dagelijks (behalve maandag) geopend van 09.00u tot 17.00 uur.

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!