Walk of wisdom

De Walk of Wisdom is een pelgrimage van ongeveer een week lopen met telefoon en internet zoveel mogelijk uit. Het grote plan is één gemarkeerde Walk of Wisdom in elk land van de wereld. Er is alvast begonnen met een pioniersroute van 136 kilometer rondom Nijmegen.

Achtergrond van de Walk of Wisdom

Steeds meer mensen stellen klassieke levensvragen op oude pelgrimsroutes als die naar Santiago de Compostella of de Henro in Japan. Alleen al het aantal pelgrims naar Santiago groeide van 2.491 in 1984 naar 272.135 in 2010. Pelgrims roemen de verbondenheid van het onderweg zijn: verschillen tussen mensen vallen weg en het dagen achter elkaar lopen, verbind je met natuur en lijf.

Geïnspireerd door deze ontwikkeling ontstond de Walk of Wisdom. Een nieuwe pelgrimsroute, die onafhankelijk is van een religie. De stichting achter de route wil ruimte maken voor bezinning en verbondenheid over de grenzen van cultuur en land heen.

De Walk of Wisdom verbindt klassieke levensvragen met moderne thema’s: de zoektocht naar authenticiteit en de uitdaging om met miljarden mensen te leven op één planeet. Keuzes die ieder van ons afzonderlijk maakt, beïnvloeden het geheel en het geheel beïnvloedt ieder van ons afzonderlijk.

Hoe? Dat is een open vraag die een nieuw, mondiaal ritueel verdient. Niet zweverig, maar met de voeten op de grond. Een pelgrimage vanuit een grote gedachte, maar telkens opnieuw beginnend bij de ervaringen en intuïtie van elk individu. Niemand heeft de wijsheid in pacht. Het is mogelijk om van elkaar te leren.

Walk of wisdom in etappes

In de serie van tien stiltewandelingen ‘de Walk of Wisdom in een jaar rond’ loopt u elke maand tussen 10.30 en 16.30 uur een gedeelte van de route. De eerstvolgende  mogelijkheid is op 29 augustus, dan wordt gelopen van Nederasselt naar Ravenstein (ongeveer 16 kilometer + 1,5 naar station Ravenstein). De route gaat door de uiterwaarden van de Maas, twee oude vestingstadjes (Grave en Ravenstein) en een fraai nieuw natuurgebied met oerrunderen van de stichting Taurus (Keent). Kosten zijn €10.
Op 26 september en 24 oktober zijn de volgende etappes.
Voor meer informatie over de wandelingen en voor aanmelding: klik op deze link.

Omroep Gelderland maakte er een filmpje over.

Zin in een voorproefje?

Anne Stael (van lekkerstil.nl en zienwatonzichtbaaris.nl) loopt op vrijdag 31 juli 2020 vanaf station Nijmegen 14 km van het mooie pelgrimspad, Walk of Wisdom.  Er wordt een stuk in stilte gewandeld, dat geeft een mooie kans om je te focussen, te fantaseren over nieuwe plannen of aandacht te geven aan wat er nu bij je speelt. En het is een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten.
Anne vertrekt om 10.30 uur van station Nijmegen. Welkom!  Ze vindt het leuk om met jou te wandelen, er zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 35!