Virtuele 360-graden rondleidingen Vaticaanse Musea

De musea gaan langzaamaan weer open, maar nog niet iedereen durft eropuit te trekken. Voor mensen die het buitenland en de grote steden liever nog mijden, zijn er virtuele rondleidingen. Op reis vanuit je luie stoel. De Vaticaanse Musea trakteren op verschillende virtuele wandelingen langs alle schatten van de Musei Vaticani.

De virtuele rondleidingen op de website van de Vaticaanse Musea hebben betrekking op de Sixtijnse Kapel, het Pio Clementino Museum, het Chiaramonti Museum, de Nieuwe Vleugel, de Kamers van Rafaël, de Nicolijnse Kapel en de Sala dei Chiaroscuri. Eenmaal binnen kan de cyberbezoeker elk van deze ruimtes verkennen, waarbij hij zich in alle richtingen kan bewegen. Het is zelfs mogelijk om zich op het kleinste detail van de afzonderlijke werken te concentreren, omdat die allemaal in high definition zijn gefotografeerd.

Via deze link komt u op de site met de verschillende rondleidingen.

De Sixtijnse kapel
De Sixtijnse kapel is een van de bekendste binnenruimten ter wereld. Italiaans kunstschilder, beeldhouwer, architect en dichter Michelangelo heeft deze kapel beschilderd met fresco’s: muur- of plafondschilderingen waarbij de verf direct op de natte kalk wordt aangebracht. Direct zelf rondkijken in de Sixtijnse Kapel? Klik dan hier.

Voor wie liever een filmpje kijkt, zonder commentaar, is er dit YouTube 360-graden filmpje van 24 minuten.

https://www.youtube.com/watch?v=k23ycl-8uCw

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!