Virtueel weekend naar Taizé

Een eerste stap doen, van waaruit vanzelf een tweede volgt, tot de weg zelf langzaam duidelijk wordt. Dat is 20 augustus voor ons, schrijft broeder Alois Löser, opvolger van Roger Schütz aan het hoofd van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé.

De coronamaatregelen gelden vanzelfsprekend ook in het Franse dorp, waar in de zomer normaal vele duizenden jongeren uit Europa en daarbuiten een bezinningsweek houden. In de maanden april en mei was de gemeenschap in lockdown, maar de broeders en vrijwilligers werkten een online aanbod uit. Sindsdien gaat het avondgebed van Taizé elke zaterdag live op Facebook. Vanaf juni was weer beperkt bezoek toegelaten, maar het online aanbod blijft.

Kijk en vier thuis mee, met de viering van 15 augustus.

Ben je tussen 18 en 35 jaar, dan kan je van 28 tot 30 augustus op virtueel weekend naar Taizé. Het programma zal erg vertrouwd overkomen voor wie ooit Taizé bezocht. Met als thema Altijd onderweg, nooit ontworteld zijn er inleidingen, uitwisseling in kleine gespreksgroepen, gebedsdiensten, workshops en Bijbelmeditaties. Allemaal online, behalve dan de eucharistieviering op zondag, waaraan de jongeren opgeroepen worden in hun lokale parochies deel te nemen.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!