Vijfdaagse vastenweek in Klooster Nieuw Sion

In de veertigdagentijd wordt op Klooster Nieuw Sion een vijfdaagse vasten aangeboden.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij gedurende die 5 dagen geen vast voedsel eten en zich slechts op de been houden met vruchten- en groentesap, wat bouillon en kruidenthee. Door geen vast voedsel te eten ontstaat er veel ruimte voor geestelijke ervaringen en verstilling. Deelname aan de vier getijdengebeden per dag is daarbij een welkom ritme om aandachtig te blijven. Degenen die dat wensen, kunnen eenmaal per dag een groepsgesprek houden met de retraitebegeleider over een inspirerend boek van de franciscaanse theoloog Richard Rohr o.f.m. dat “het Christus-mysterie” heet.

De retraite begint op maandagochtend 30 maart om 9.30 uur en wordt op vrijdagmiddag 3 april om 15.00 uur afgesloten.
De Vastenweek wordt begeleid door Peter Dullaert, directeur getijdengemeenschap Nieuw Sion. In zijn eerdere parochie te Deventer ( Lebuïnusparochie) begeleidde hij al tien keer eerder een vastenweek.

Kosten bedragen € 250,- per persoon inclusief “maaltijden/dranken” en overnachting in het gastenverblijf. Er zijn 7 slaapplekken beschikbaar dus geef dit bij opgave gelijk aan.  Een week voor aanvang ontvangt u nadere informatie via mail waaronder tips om thuis vast “af te bouwen”.

Daggasten, mensen die willen deelnemen aan de vastenweek maar thuis willen slapen, kunnen ook meedoen.
Zij kunnen vanaf  het ochtend getijdengebed (7.30 uur) tot en met het nacht getijdengebed (22.00 uur) meedoen.

Nadere info op de website. Opgave via:retraites@nieuwsion.nl

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!