Vijfdaagse groepsretraite Geestelijke Oefeningen en Kunst

In de Oude Abdij Drongen is van dinsdag 28 juli (18 uur) tot maandag 3 augustus (9.30 uur) een groepsretraite rondom De Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola en kunst.

De begeleider, jezuïet Bert Daelemans, geeft ’s morgens een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Hij vertrekt hierbij van bijbelverhalen en kunstwerken, waarin een diepere betekenis wordt verkend.

Je krijgt aanwijzingen en vragen om in de persoonlijke tijd mee aan de slag te gaan en zo je weg als mens en als gelovige te verdiepen. Je krijgt ook inspiratie mee uit het denken van Ignatius van Loyola. Deze liet ons zijn Geestelijke Oefeningen na, spirituele oefeningen en inzichten bedoeld om Jezus steeds beter leren kennen en sterker te kiezen voor zijn manier van leven.

Dagelijks zijn er gebedsmomenten alsook de eucharistie, In de namiddag is er een geleide meditatie door pater Bert. Tussendoor is er mogelijkheid tot (creatieve) verwerking van wat werd aangereikt, een wandeling of eenvoudig werk in de tuin.
Een persoonlijk gesprek met de begeleider of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij is ook mogelijk.
Deze programma-onderdelen vormen een aanbod: je neemt eraan deel voor zover ze jou helpen om in de stilte te verblijven en tot een contact met je diepste zelf en met God te komen.

De retraite (het hele programma, inclusief de maaltijden) verloopt in stilte.

Praktisch
Data: dinsdag 28 juli (18 uur) tot maandag 3 augustus (9.30 uur) 2020

Plaats: Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, B – 9031 Drongen (Gent)

Begeleiding: jezuïet Bert Daelemans, professor theologie aan de Universiteit Pontificia Comillas in Madrid

Kosten: € 410 (overnachtingen, maaltijden, begeleiding, kopies inbegrepen)
Bovenop de prijs komt er € 16,89 euro verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht). ​Het totale bedrag komt dan op € 426,89
+ eventueel huur van handdoeken (€ 5,30)

Meer informatie en aanmelding: kan via deze link

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!