Vierdaagse Neem de afslag

Een krachtige vierdaagse, gebaseerd op de oude wijsheid van de Regel van Benedictus. Je vindt helderheid en je eigen weg komt weer in beeld.

Er staat iets te gebeuren in je leven. Er moet een beslissing genomen worden, of je moet iets met dat onbestemde gevoel. Je voelt dat het tijd is. Neem de Afslag is specifiek bedoeld voor mensen met een (levens)vraag of dilemma. Misschien weet je gewoon niet wat je moet doen. Of je weet het wel, maar durft het niet onder ogen te zien. Het kan ook zijn dat je tot nu toe geen tijd had om te luisteren naar de stem van je hart. Of misschien was het wel comfortabel om het besluit een tijdje voor je uit te schuiven. Maar nu is het tijd om te gaan luisteren naar je innerlijke wijsheid, zodat je weer voluit en vrij kunt gaan leven. Daarvoor moet je de huidige weg verlaten en gaan zoeken naar de afslag die je terugbrengt naar de weg van jouw waarheid.

Haal adem, vat moed
Neem de Afslag is een programma van Heb Het Hart, een initiatief van Marcus Belle en Maria van Mierlo. Heb Het Hart biedt korte, krachtige retraites aan voor mensen die de moed hebben om bij zichzelf naar binnen te kijken en onder ogen te zien wat er van ze gevraagd wordt. Drie benedictijnse leefregels liggen ten grondslag aan het programma: obedientia, stabilitas en conversio morum. Dat wil zeggen: gehoor geven aan wat er van je gevraagd wordt, bestendigheid en een verbetering van je innerlijke houding. Eeuwenoude grondbeginselen, waar een sterkte van uit gaat die zich niet zomaar gewonnen geeft. Het vraagt diepe aandacht om ze door te laten dringen. Maar als je bereid en in staat bent om ze toe te laten in je wezen, kan het weer gaan stromen in jouw persoonlijke en spirituele groei.

Er kunnen maximaal twaalf mensen meedoen aan een editie van Neem de Afslag. Er komen verschillende werkvormen aan bod, zodat er een gezond evenwicht is tussen inkeer (stil worden en naar binnen kijken) en expressie (spreken en naar buiten treden). We richten ons naar een monastiek ritme. We hebben onze eigen stiltemeditaties en daarnaast staat het je vrij om mee te doen aan het getijdengebed van de communiteit.

Praktisch

Plaats: Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1, 6851 AH Huissen

Datum:Donderdag 3 september 19.30 uur t/m zondag 6 september 2020 16.00 uur

Kosten: € 457 – € 616 (afhankelijk van inkomen)

Begeleiding: Maria van Mierlo en Marcus Belle

Aanmelden en meer informatie: vind je via deze link.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!