Vertrouw op je gevoel – Nikolaas Sintobin

Volgens Nikolaas Sintobin is het mogelijk om te leren hoe je goede keuzes maakt. In zijn nieuwe boek Vertrouw op je gevoel gaat hij hiervoor te rade bij Ignatius van Loyola.

Volgens hem moet je vertrouwen op je gevoel. Maar hoe kan je uit je ervaring leren wat belangrijk is voor jou? Hoe doe je dit bij het opvoeden, als je in crisis bent, boos of in de zevende hemel? Kan jouw persoonlijk geloof een plaats krijgen bij het maken van keuzes? Welke rol speelt het verstand hierbij?

De jezuïeten hebben een eeuwenoude expertise in aandachtig en luisterend in het leven staan. Dit boek ontsluit deze schat voor het brede publiek. Honderd herkenbare voorbeelden maken er een praktische en laagdrempelige gids van.

Anneke van der Werff is enthousiast over zijn boek. Voor Ignis webmagazine schreef zij een recensie.

Centraal staat de onderscheiding der geesten, uitgelegd als een subtiel samenspel van gevoel, verstand en wil. Voor christenen betekent dit de stem van God op het spoor komen. “Onderscheiden dat wil zeggen dat je in je meest intieme ervaring op zoek gaat naar de beste weg voor jou. Meer in het bijzonder gebeurt dit door aandacht te besteden aan wat zich afspeelt in de diepere lagen van je hart.” Om uiteindelijk te komen tot een leven dat voor jou op de duur het meest authentiek is en het meeste vreugde geeft.

Nikolaas Sintobin is internetpastor. Na een korte carrière als advocaat werd hij in 1989 jezuïet. Hij is gespecialiseerd in de jezuïtische spiritualiteit en pedagogie.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!