Verhuizing Zwolse dominicanen

De vier broeders van het dominicanenklooster in Zwolle verhuizen. Voor een paar jaar gaan ze in een villa wonen, terwijl het klooster, dat niet meer van de dominicanen is, wordt verbouwd.

Het grote kloostercomplex in hartje Zwolle gaat door de nieuwe eigenaar Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) duurzaam verbouwd worden. Men neemt aan dat deze verbouwing tweeënhalf tot drie jaar zal duren. Naast de huurders die al vertrokken zijn, is ook aan de vier broeders die er nu wonen gevraagd om een andere woonplek te zoeken. Dat gebeurt per 1 mei.

Vanwege de asielcrisis is de vertrekdatum van de Oekraïense vluchtelingen die nog in het klooster wonen enkele maanden uitgesteld.

De broeders, die allemaal op leeftijd zijn, hopen bij leven en welzijn na de verbouwing terug te keren. Daarom is gezocht naar een woonplek in Zwolle van waaruit zij dagelijks contact kunnen onderhouden met de geloofsgemeenschap, de Kloosterpoort (het aan het klooster verbonden gebouw van de parochie) en de overige leden van Bezield Wonen, die al een ander onderkomen in de buurt hebben gevonden.

De broeders kregen het gulle aanbod van een woonhuis aan de Veerallee 21 (8019 AC, Zwolle), waar ze samen kunnen wonen. Ze verhuizen in de week van 8-14 mei. Ze zijn dankbaar voor de hulp die zij van vele kanten ervaren.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!