Verhalen uit het kloosterleven – podcast-serie

In de podcast ‘Kloosterleven’ spreekt presentator Oscar Kocken met zes Brabantse kloosterlingen. Zij leiden een bijzonder leven, waar de buitenwereld eigenlijk amper iets van weet. Daarom gaat Oscar op zoek: wat bracht ze tot hun keuze voor een leven in het klooster? Welke lessen leerden ze daar- over zichzelf én over het leven? En kunnen wij daar misschien ook iets mee, in ons dagelijks leven? Luister de podcast en lees de kloosterverhalen.

Beluister hieronder de aflevering met Broeder Guido.
In stilte hoor je pas echt wat je zelf wilt’, vertelt Broeder Guido. Hij is 18 jaar als hij aanklopt bij het stilteklooster in Zundert. ‘Ga maar weg en eerst even in het leven staan’, krijgt hij te horen. Toch laat het kloosterleven hem niet los en staat hij op zijn 36e opnieuw aan de kloosterdeur. Hij wordt binnengelaten en vindt er een bestaan in stilte, zonder prikkels van buitenaf.

Dit is aflevering 1 van Kloosterleven, een zesdelige podcastserie gemaakt in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, in het kader van het Brabants Kloosterjaar 2021. De andere afleveringen vindt u via deze link.

Redactie & Productie: Johnny Wonder
(Corine Stijnen, Janne den Adel, Jesse Reij)
Presentatie: Oscar Kocken
Muziek & montage: Rinkie Bartels

Afbeelding: Kloosterleven

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!