Vastwel 2021 Van Tijd & Eeuwigheid

VASTWEL is een initiatief van het Leer- en Inspiratiehuis van Sint-Catharinadal. Elk jaar met een ander thema, voor 2021: … van Tijd & Eeuwigheid. Elk jaar in de vastentijd van Carnaval tot Pasen, veertig dagen lang!

Het programma van VASTWEL dat wil inspireren en uitdagen, ontstaat in samenwerking met partners die maatschappelijk, cultureel en of religieus verbonden zijn. Het is een breed aanbod waarin theater, bezinning, film, muziek, lezingen, boekbesprekingen, workshops, etc. een plaats krijgen.

Op de website vastwel.life is het brede aanbod te vinden. Soms zijn activiteiten eenmalig, soms via Zoom; aan andere activiteiten kan de hele periode  tot 2 april deelgenomen worden. Bijvoorbeeld:

• Klooster ommetje (17 februari – 2 april)
In samenwerking met Jasper van Deurzen, kwartiermaker Brabants Kloosterleven is er een wandeling gemaakt langs alle vergeten kloosters en andere geloofwaardige plekken.
Wandelaar Bert Oudenhoven maakt het Oosterhouts persoonlijk en leerlingen verzorgden de illustraties. Het is voorproefje van de lange afstandswandeling die het Brabants Kloosterleven ontwikkeld voor het Klooster Jaar langs de vele bewoonde kloosters in Brabant. Er wordt ook special een podcast gemaakt

Voor de Vastwel Klooster wandeling: klik hier
Voor een pdf met meer uitleg over de kloosters: klik hier

• Franck Ploum en Capella Vacalis | van Tijd & Eeuwigheid, meditatie en muziek
(14 maart, 15.00-16.00 uur In Klooster Sint Catharinadal)

Meditatie door Franck Ploum. Samen met vocaal ensemble Capella Vacalis olv Bram Verheijen. Het kwartet heeft zich gespecialiseerd in muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Gregoriaans vormt de basis van het repertoire, daarnaast zingt Capella Vacalis vroege meerstemmigheid uit Vlaanderen, Frankrijk en Spanje. Een vrije gave is van harte welkom!

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!