Vakantie vieren met je mobieltje

Een fijne vakantie allemaal, of je nu thuis blijft of op reis gaat. Kijk eens in andere kerken. Praat eens met andere mensen. Eet eens andere gerechten. Doe eens iets onverwachts. Neem de tijd!
En lukt het niet om de mobieltjes uit te laten, zet ze dan een in voor gezamenlijke familieactiviteiten.

Met je mobieltje

Hebben jullie meerdere mobieltjes in de familie? Met een mobiel kun teveel leuke vakantie-activiteiten doen. Hier zijn er een paar:

Speurtocht met foto’s
Iemand zet van te voren een wandeling uit door foto’s te maken van kenmerkende plekken (of iets moeilijker: details) op de route. De foto’s worden naar de andere wandelaars ge-appt. Zo moeten zij hun weg vinden. En zij maken op dezelfde plek een controlefoto (van hetzelfde of heel iets anders).
Eenmaal thuis kun je er een quiz aan vastknopen: ‘Waar hebben wij deze controlefoto gemaakt?’

Kunstwerk foto
Op vakantie verzamel je van alles. Schelpjes en steentjes van het strand. Blaadjes, bloempjes en veertjes tijdens een wandeling. Schatten op straat. Laat je kinderen op een vlakke ondergrond (lap of papier) hun spulletjes mooi in een vierkant bij elkaar leggen. Laat ze ‘mozaïeken’ tot het een mooi geheel is. En klik! Zet het kunstwerk op de foto.

Foto safari
Ga op zoek naar dingen in de natuur die een gezicht of beestje lijken als je er met je camera op inzoomt.
Een gezicht in een blaadje, een hand in de wolken, een spookje op een steen, de boze ogen van een auto. Als je er eenmaal op gaat letten zie je overal grappige wezentjes. En als je van tekenen houdt kun je ze natekenen en het effect overdrijven.