Ultimate Stabat Mater

Dat oude gedicht, het Stabat Mater, inspireert nog steeds overal ter wereld om oog te hebben voor het lijden en het verdriet van mensen die een kind verliezen, zoals Maria die haar zoon Jezus ziet sterven.
De Stichting Ultimate Stabat Mater Website heeft op www.stabatmater.info meer dat 300 composities gedocumenteerd die afgelopen zeven eeuwen tot op heden zijn gemaakt op die oude tekst, mogelijk van Jacopone di Todi. Via de website, tweetalig, kan men overal ter wereld ook Stabat Mater muziek beluisteren.
Wellicht kent u het boek: Stabat Mater Dolorosa, een reis door zeven eeuwen muziek, geschreven door Hannie van Osnabrugge, voorzitter van de Stichting Ultimate Stabat Mater. Behalve dat zij veel informatie geeft over composities, beschrijft zij erin hoe de ontdekking van het gebed en de muziek daarbij en de ontmoetingen met kunstenaars haar tot steun zijn geweest in een periode van persoonlijk verlies.

Het nieuwste project is een unieke Stabat Mater kalender voor componisten, musici en muziekliefhebbers. Elke maand kan men luisteren naar een Stabat Mater-compositie via een QR-code; oude muziek, barok, klassiek, jazz en nog veel meer. Op de kalender staan foto’s van schilderijen, beeldhouwwerken en optredens over het Stabat Mater. Wie de kalender koopt, ondersteunt daarmee het project.

 

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!