Ubi Caritas concert in Nieuw Sion

Zaterdag 2 juli brengt het New Sion Choir een speciaal programma ten gehore, geheel gewijd aan het Ubi Caritas. Deze hymne uit de katholieke kerk wordt volgens de traditie gezongen tijdens de voetwassing op Witte Donderdag. De Passietijd ligt al weer even achter ons, maar het thema is onverminderd actueel.

Het lied begint namelijk met de Latijnse tekst: Ubi caritas et amor, deus ibi est. Vertaald: Daar waar naastenliefde heerst en liefde, daar is God. De tekst is gebaseerd op de eerste brief van Johannes uit de bijbel en is door de eeuwen heen vele malen op muziek gezet. Het New Sion Choir zingt verschillende versies van dit Ubi Caritas, zoals de bekende versie van Maurice Duruflé (1902-1986). Een ander pareltje is de compositie van de Noorse componist Ola Gjeilo (geboren in 1978).

Het New Sion Choir staat onder leiding van Jan van Dijk. De begeleiding wordt verzorgd door Adriaan Koops. Het concert begint om 16.00 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Registratie vooraf is niet nodig.

De toegang is vrij. Na afloop wordt via een deurcollecte een vrije gift gevraagd. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Vluchtelingenwerk.

Wanneer: 2 juli 2022 16:00 – 16:45
Waar: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 7431 PJ Diepenveen
Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!