Twee Pausen en één Bijbel – Lezing Hendro Munsterman

Wat de wijzen waarop Benedictus XVI en Franciscus de Bijbel lezen zegt over hun pontificaat en geloofsvisie

Emeritus-paus Benedictus XVI en paus Franciscus hebben beiden een heel eigen persoonlijke band met de Bijbel. Zij lezen hem vanuit een andere context en met verschillende theologische en pastorale ogen.

Beide manieren van het omgaan met de Schrift zijn voluit katholiek. Zij zijn tekenend voor de legitieme verschillen die binnen de éne Kerk van Christus kunnen bestaan, zoals ook in de Bijbel zelf verschillende stemmen met eigen accenten aan bod komen.

Wat leren deze twee verschillende, typische, Schriftlezingen ons over het vorige en het huidige pontificaat? Hoe kunnen beide wijzen van omgang met de Schrift ons als 21e eeuwse christenen inspireren en verrijken?

Theoloog en journalist Hendro Munsterman, Vaticaanwatcher voor het Nederlands Dagblad en als theoloog werkzaam in Frankrijk, presenteert tijdens deze lezing de verscheidenheid en de eenheid van het denken van beide pausen. Een activiteit in het kader van de oecumenische Maand van de Bijbel.

Data
30 januari – Sint-Jankerk Enschede, Haaksbergerstraat 253 (grote zaal), 19.30 uur (gratis toegang)
31 januari – Abdij van Egmond, Egbert van Trierzaal, 14.30 – 16.30 uur (gratis deelname), (aanmelden en meer informatie via deze link)
31 januari – Sint Maartenskerk, Maartensdijk, 19.30-21.00 uur, Nachtegaallaan 40-42 (gratis toegang)