Thomas Quartier theoloog des vaderlands

Uitgeverij Adveniat feliciteert Thomas Quartier met uitverkiezing theoloog des vaderlands en kondigt zijn nieuwste boek aan 

Thomas Quartier nieuwe theoloog des vaderlands. Van harte gefeliciteerd. Mooie keuze want Thomas is een monnik die steeds weer inspireert en vernieuwt. En zo laat hij zien dat een theoloog maatschappelijk zeer relevant kan zijn. Ben er trots op dat zijn eerste boek als theoloog des vaderlands begin januari bij onze uitgeverij Adveniat verschijnt: een verrassende bundel over de zeven waarden van het kloosterleven voor onze hectische tijd. Met de titel Blijven. omarm wat op je pad komt.

Leo Fijen


Nieuwste boek van theoloog des vaderlands Thomas Quartier

Blijven. Omarm wat op je pad komt

Stabiliteit, regelmaat, stilte, liefde, deemoed, contemplatie en eeuwigheid. Dat zijn de zeven waarden uit het kloosterleven die centraal staan in de verhalen van deze nieuwe bundel van Thomas Quartier. Het is zijn eerste boek als theoloog des vaderlands. En hij gaat hierin terug naar zijn diepste wortels, want deze bevlogen monnik is op de eerste plaats benedictijn die leeft met de Regel van Benedictus. In het gemeenschapsleven van de abdij Keizersberg in Leuven vindt hij zijn bestemming en verdieping. Daar doet hij de inspiratie op voor een boek over de zeven waarden van het kloosterleven. Maar hij zou niet Thomas Quartier heten als hij daar ook niet een originele draai aan geeft. Want hij biedt die waarden aan in een nieuwe vertelvorm, kloosterstory’s. Steeds weer zoekt de theoloog des vaderlands nieuwe vormen om de oude waarden te verbinden met deze moderne tijd.

Thomas Quartier is monnik van de abdij Keizersberg in Leuven, bij de benedictijnen van De Keizersberg. Deze theoloog is als hoogleraar liturgie verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarnaast is hij medewerker aan het Titus Brandsma Instituut. Ook is hij hoogleraar monastieke spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Sinds eind vorig jaar is deze 49-jarige benedictijn de theoloog des vaderlands.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!