Tentoonstelling ‘De ets van Rembrandt’

Vanaf 1 juni kunnen bezoekers weer genieten van al het moois dat schuil gaat achter de brede kloostermuur van museum Krona: de prachtige kloostertuin, het klooster zelf en de bijzondere tentoonstellingen, zoals ‘De ets van Rembrandt’.

Door de verlenging van de tentoonstelling tot 31 augustus 2020 kan het publiek de 25 originele etsen van Rembrandt alsnog zien.

Vanaf juni laat Museum Krona maar enkele bezoekers gelijktijdig toe, zodat er ruimte ontstaat voor volledige aandacht voor het museum, het klooster, de kruidentuin of het gezelschap, waarmee de bezoeker Krona bezoekt.

Tickets zijn om die reden alleen via de website van het museum verkrijgbaar. Door de vrijwilligers wordt iedere bezoeker weer  gastvrij verwelkomd, waarbij vanzelfsprekend rekening wordt gehouden met de richtlijnen van het RIVM.

Centraal in deze tentoonstelling, van in totaal 25 etsen, staat de ets ‘Landschap met kunstenaar’, die in de uitzending Tussen Kunst en Kitsch op 11 maart als vondst naar buiten werd gebracht. De ets Landschap met kunstenaar is een zogenaamde eerste staat, die waarschijnlijk door Rembrandt zelf, in een beperkte oplage, is afgedrukt. De ets is daarna nooit meer herdrukt. Voor zover bekend zijn er ruim zestig exemplaren bewaard gebleven, waarvan het merendeel in museaal bezit. Het bijzondere aan de werken van Rembrandt is dat de ware schoonheid zich openbaart door aandachtig en lang te kijken. Zo zit op de voorgrond van de ets Landschap met kunstenaar een kunstenaar die het tafereel vastlegt. Zou het Rembrandt zelf zijn?

Museum Krona, Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=r5hSAUqgv9k&feature=emb_logo

Afbeelding: Uitsnede B219, Rembrandt, Landschap met tekenaar, ca. 1641
Bericht overgenomen uit DTV nieuws

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!