Taxatiedag ’tussen kunst en devotie’ tijdens Kloosterfeest Wittem

Na het grote succes vorig jaar organiseert Klooster Wittem dit jaar tijdens het kloosterfeest op zondag 20 oktober, opnieuw de taxatie- en veilingmiddag ‘Tussen Kunst & Devotie’.
In de kloosterbibliotheek kan iedereen religieuze voorwerpen, schilderijen of heiligenbeelden laten taxeren en het verhaal eráchter horen.

Peter Dullaert, erkend register taxateur en theoloog schat de waarde van religieuze kunst en devotionalia en vertelt er bijzonderheden over. Zijn dochter Anna, die als expert religieuze kunst bij veilingbedrijf Catawiki werkt, staat hem bij. Voor het taxeren van religieuze voorwerpen wordt een bijdrage van euro 5 per object gevraagd.
Tijdens de taxatie- en verhalenmiddag wordt ook exclusieve religieuze kunst uit verschillende redemptoristenkloosters geveild.

Vanaf medio september worden de veilingvoorwerpen gepresenteerd op de website van Klooster Wittem en fysiek in de Kloosterbibliotheek, waar per dichte envelop op geboden kan worden. Via de website van Klooster Wittem kunnen dan ook religieuze voorwerpen ter taxatie worden aangemeld.

Kloosterfeest
Het is traditie dat Klooster Wittem het Gerardus octaaf afsluit met het Kloosterfeest. Er staan weer veel activiteiten op de agenda.
Er zijn verschillende informatiekraampjes, workshops en optredens. De entree voor het kloosterfeest is gratis.

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!