Taizé: Pelgrimage naar het Heilige Land

De pelgrimstocht naar het Heilige Land, die vanwege de pandemie uitgesteld moest worden, zal plaatsvinden van 8 tot 15 mei 2022. Deze nieuwe etappe in de pelgrimage van vertrouwen wordt voorbereid door de gemeenschap van Taizé, in samenwerking met het Oecumenisch Instituut van Tantur en de Kerken van het Heilig Land.

Programma

Bezoeken aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Jeruzalem en omgeving in de geest van pelgrimage. Gezamenlijke gebeden in de ochtend, middag en avond, Bijbelreflectie, reflectiegroepen met jongvolwassenen uit verscheidene delen van de wereld en met Christenen uit het Heilige Land. Een dag bij de het meer van Galilea (het meer van Tiberias) en een gebed in Nazareth. Meer christenen uit het Heilige Land zullen zich bij ons voegen van donderdag tot en met zaterdag. Het ochtendprogramma voor deze dagen zal vergelijkbaar zijn met het ochtendprogramma van een Europese Ontmoeting. Middagen: middaggebeden en in ieder geval één avondgebed in verschillende kerken in Jeruzalem; de andere avondgebeden vinden plaats in Betlehem. De middagthema’s zullen vaak verbonden zijn aan de omgeving waar het gebed dan gehouden wordt.

Praktisch
Wanneer:
Van 8 tot en met 15 mei 2022. Plan je aankomst op het vliegveld van Tel Aviv het liefst in de ochtend van 8 mei, en in ieder geval niet later dan 17.00. De pelgrimstocht eindigt op 15 mei om 14.00.
Leeftijd: Voor jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar oud.
Accommodatie: Zo veel als mogelijk zullen de accommodaties bij families in het Heilige Land zijn. Als de gezondheidssituatie dusdanig is dat families hun huizen niet kunnen openstellen voor ons, zoeken we alternatieve accommodatie in religieuze gemeenschappen en parochies aanbieden. Neem een slaapzak en een matje of luchtbed mee.
Kosten: Het is nog te vroeg om een exacte bedrag te noemen. Het zal waarschijnlijk rond de 190 euro kosten. Dit is inclusief transport en maaltijden in het Heilige Land.
Aanmelden: Je kunt je aanmelden tot 15 maart 2022. Stuur hiervoor zo snel mogelijk een e-mail naar holyland2021@taize.fr. We laten je dan weten hoe je verdere aanmelding eruit ziet. Koop geen vliegticket totdat je aanmelding is bevestigd. Op dit moment kan niemand voorspellen hoe de pandemie zich zal ontwikkelen en we zullen ons moeten aanpassen aan de omstandigheden.

Meer informatie over vluchten, visum, vaccinaties is te vinden op de site van Taizé.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!