Taizé ontvangt Ursula von der Leyen

De oecumenische broedergemeenschap van Taizé in Bourgondië kondigt aan dat Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen op 27 augustus op bezoek komt. Zij ontmoet er jongeren en wisselt met hen van mening over enkele actuele thema’s. Het bezoek bekroont een ontmoeting van jongeren van 18 tot 35 jaar, die deze dagen een themaweek houden over biodiversiteit. 

Broeder Aloïs, het hoofd van de gemeenschap, bestempelt de komst van von der Leyen als ‘een belangrijke reden van hoop’. Hij ziet daarin een bevestiging van het feit dat Europese besluitvormers en instellingen het engagement van de jonge generatie ernstig nemen.

De gemeenschap van Taizé telt een honderdtal broeders uit 30 verschillende landen. Vooral sinds de jaren 1960 is Taizé uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplaats van jongeren en een centrum van oecumenische uitwisseling. De voorbije twee jaar konden jongeren door de coronamaatregelen slechts in erg kleine groepen en vaak enkel sporadisch op bezoek komen. Maar volgens de broedergemeenschap reisden er sinds Pasen toch al opnieuw meer dan 20.000 jongeren naar Taizé om er elkaar te ontmoeten, om deel te nemen aan workshops, gezamenlijk gebed, discussies in kleine groepen en themabijeenkomsten. Rond de jaarwisseling worden ook opnieuw duizenden jongeren verwacht voor de jaarlijkse Pelgrimage van Vertrouwen, die deze keer in Rostock (Duitsland) zal plaatsvinden.

Bron: Taizé/Vaticannews.va, via kerknet

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!