Taizé bijeenkomst in twee fasen: eind 2021 online en juli 2022 in Turijn

Na Parijs, Warschau, Londen, Brussel, Rome, Boedapest, Genève, Barcelona zouden Europese jongeren rond de jaarwisseling op uitnodiging van de oecumenische gemeenschap van Taizé naar de Noord-Italiaanse industriestad Turijn trekken. Vanwege corona wordt de ontmoeting online.

Vooral in deze periode waarin wij gebukt gaan onder de gevolgen van de coronapandemie wil deze bijeenkomst volgens de broeders een belangrijk teken zijn van hoop en vertrouwen voor jongeren en de hele samenleving.

Vanwege de nieuwe maatregelen in het kader van de pandemie is het helaas niet mogelijk om de Europese Ontmoeting in Turijn door te laten gaan zoals  gehoopt. De broeders van Taizé vinden het heel vervelend dat zij iedereen die zijn reis al gepland had niet kunnen verwelkomen aan het eind van het jaar, en  willen graag de kerken en inwoners van Turijn bedanken voor alle moeite die ze de afgelopen maanden hebben gedaan.

Dit jaar zal de Europese ontmoeting bij wijze van uitzondering in twee opeenvolgende fasen plaatsvinden.

Tussen 28 december 2021 en 1 januari 2022 zal er een online ontmoeting zijn. Er zullen uitzendingen zijn vanuit Turijn, met enkele broeders en jongeren uit de regio. Voor wie dat wil, zal er ook de mogelijkheid zijn om via het internet deel te nemen. Het programma zal spoedig bekend gemaakt worden.

Daarna nodigen de kerken van Turijn Europese jongeren uit om van 7 tot en met 10 juli 2022 in grote aantallen de Pelgrimage van Vertrouwen op Aarde voort te zetten. Deelnemers zullen bij families en parochies in de omgeving worden ondergebracht en samenkomen voor gebeden, uitwisselingen en workshops. Jongeren die dat willen kunnen bij wijze van tussenstop ook een (aantal) dag(en) in Taizé verblijven op de heenweg, of een hele week (van 10 tot en met 17 juli) op de terugweg van Turijn.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!