Succesverhalen in de Katholieke Kerk – Leo Fijen

Elk jaar is het weer hetzelfde ritueel. De onderzoeken buitelen over elkaar heen en leren ons dat toch weer een stuk minder gaat met de kerk. Want er zijn minder leden en minder kerkgangers. We roepen ach en wee en gaan weer over tot de orde van de dag. Leo Fijen  vindt dat we anders moeten kijken, en schreef er een boekje over. Geloof loopt steeds vaker via andere lijnen en wordt steeds meer bij stukjes en beetjes zichtbaar. Je moet beter en anders kijken. Dan zie je best wel veel tekenen van hoop.

Leo Fijen zegt over dit boekje:

“Het gaat in dit boekje niet om aantallen en statistieken. Ik probeer te laten zien waar de Geest van God op een nieuwe en eigentijdse manier over ons wordt uitgestort. Ik doe dat omdat er een andere urgentie is. Recentelijk hoorde ik verhalen van bestuurders die signaleren dat de ruimte tussen overheid/markt en individu in Nederland steeds leger wordt. Daar ligt een opdracht voor de kerk: om die ruimte te vullen met nieuwe bezieling, met eigentijdse vormen van gemeenschap. Die vormen bied ik hier aan. En het is nog maar een selectie. Ik zou veel meer voorbeelden kunnen noemen.

Ik kom deze nieuwe vormen van bezieling en gemeenschap tegen op mijn weg door Nederland. Lezingen, reportages, vergadering en geloofsgesprekken: ze maken me duidelijk dat er nog van alles gebeurt in de katholieke kerk. Meer bescheiden, meer in de luwte, meer verborgen, maar het gebeurt wel. En dat is bemoedigend, zeker met het oog op de lege ruimte tussen overheid/markt en individu. De kerk doet haar best om daar een eigentijds antwoord op te vinden.

Lees maar, initiatieven voor jong en oud, uit alle delen van Nederland. We mogen blijven dromen.”

Direct bestellen? Dat kan via Adveniat, voor slechts € 2.00 per boekje.