Stilstaan op ons kloosterpad

2x 30 wandelingen met tijd en ruimte voor bewondering, verwondering en bezinning!

Op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni 2022, vindt er in de Abdij van Berne van 12.00 uur tot 18.00 uur een feestelijke kloostermarkt plaats. Tijdens deze kloostermarkt zal Henk Murraij om 14.30 uurtwee unieke routeboekjes presenteren voor een bijzondere beleving van ‘Ons Kloosterpad’.

De auteur van deze unieke routeboekjes, Henk Murraij, werd op zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela doordrongen van het grote belang van vertragen. Vertragen om je bewust te worden van de mooie dingen op jouw weg. Vertragen omdat niet het eindpunt van je reis telt maar de weg ernaar toe.

Deze gidsen voeren je in ongeveer 175 km over de noordelijke route van ‘Ons Kloosterpad’ en in ongeveer 167 km over de zuidelijke route. Ze leiden je langs voormalige kloosters en kloosters die nog steeds in gebruik zijn, langs wateren, bossen en door prachtige natuurgebieden. In Noord Brabant hebben meer dan 660 plaatsen dienst gedaan als klooster waarvan er 450 gebouwen nog bestaan, meestal met een andere bestemming. Ongeveer 160 gebouwen zijn als rijksmonument beschermd. Enkele tientallen gebouwen zijn nog in gebruik als klooster.

Onderweg heb je de mogelijkheid om kloosters en abdijen aan te doen, er te overnachten en hun dagritme te ervaren. Als wandelaar word je gevraagd de stilte en het dagritme van de kloostergemeenschappen te respecteren.

Naast de heldere routekaarten vind je in deze gidsen belangrijke bezienswaardigheden, tips en mogelijke horeca en overnachtinggelegenheden en aanwezig OV. Ook vind je ‘stilstaan bij’ teksten die je de mogelijkheid bieden tot een persoonlijke reflectie.

Bestellen kan op de site uitgeverij Murraij en de boeken zijn binnenkort ook te verkrijgen in de (online) boekwinkels.

Bekijk hier de flyer: Stilstaan-op-Ons-Kloosterpad-FlyerA5-uitgeverij.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 35!