Stichting La Verna stopt

Op maandag 24 mei, Tweede Pinksterdag, wordt de symbolische punt achter Stichting La Verna gezet. De coronamaatregelen maken een groots afscheid helaas onmogelijk. Er is daarom gekozen voor een online-bijeenkomst.

Het wordt een programma met onder meer muziek, interviews en een ‘afscheidsritueel’. Omdat er een interactief onderdeel in ‘kleine groepjes’ op het programma staat, is het deelnemersaantal beperkt. Opgave is daarom verplicht. Dit kan binnenkort via de website van het Stadsklooster. Naderhand zal daar ook een registratie van het programma beschikbaar komen. Het doel is te komen tot een middag om in dankbaarheid terug te kijken op vierentwintig mooie en zinvolle jaren.

De toekomst in…
Eigenlijk kunnen we beter zeggen dat er een komma wordt gezet… De stichting staakt dan wel haar activiteiten, de communiteit blijft wonen aan de Derkinderenstraat. De broeders blijven een open huis blijven bieden: zo zijn groepen als ‘Franciscaans Amsterdam’ en de ‘OFS Amsterdam’ welkom. Ook het aanbieden van kamers aan stagiair(e)s van hospice Kuria gaat door.

Er komt ook ruimte voor iets nieuws. De communiteit wil – samen met huisgenoot Kees Zwart – op kleinere schaal activiteiten blijven aanbieden. Er wordt gedacht aan wandelingen, muziek, lezingen en franciscaanse spiritualiteit. Dit aanbod moet, mits de coronamaatregelen dit toelaten natuurlijk, in het najaar starten.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!