Stadsklooster Simpelhuys; een plek van gastvrijheid, aandacht en stilte

Vrijdag 13 mei 2022, om 16.30 uur wordt het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg in de kapel van het stadsklooster officieel geopend. Daarmee kan het Stadsklooster Simpelhuys eindelijk officieel van start gaan met een openingsweekend. Drie dagen lang feest met allerlei verschillende activiteiten, waarvoor iedereen van harte uitgenodigd om daar aan mee te doen en van te genieten.

Pioniers van het stadsklooster, Jan Zwemer en Henk Goudzwaard, spreken in hun uitnodiging dan ook van de vervulling van hun grote droom: een plek creëren van stilte en bezinning, waar eenieder zich welkom voelt, waar luisteren naar en aandacht voor de ander centraal staat.’

Nadat vorig jaar de officiële opening moest worden uitgesteld in verband met de coronamaatregelen, konden begin februari de eerste Vespers worden gehouden. Op vrijdag 13 mei zal de officiële openingshandeling verricht worden door gedeputeerde Jo-Annes de Bat. In verband met de beperkte capaciteit van de kapel is deze bijeenkomst alleen toegankelijk voor genodigden.

Programma openingsweekend
Vrijdag 13 mei
Om half 8 begint de concert-lezing door br. Thomas Quartier Osb, Theoloog des Vaderlands en muzikaal duizendpoot; deze voorstelling, ‘Deur op een kier, monastieke resonanties van Bob Dylan’, is voor iedereen toegankelijk. Na afloop (ongeveer 21.00 uur) kan er in gesprek worden gegaan met br Thomas.

Op zaterdag 14 mei is er van 10.00 uur tot 16.00 uur Open Huis in het Stadklooster. Vrijwilligers zullen je te woord staan, iets vertellen over de geschiedenis van het klooster en over de toekomst die zij voor ogen hebben met de plannen die ze hebben.

Alle ruimtes in het gehele Stadsklooster zijn vrij toegankelijk.

Om 14.30 uur zal broeder Bram Hommel, lid van de Broeders van Huijbergen in de kapel een lezing verzorgen over Franciscaanse spiritualiteit, met als thema “Herstel mijn klooster”. Zeer aanbevolen.

Om 20.00 uur zal André Poortvliet in de Franciscus-kamer een benefietconcert spelen op zijn speciale klavechord. Aanmelding voor dit concert kan via deze link.

Op zondag 15 mei is er een stadswandeling die ongeveer een uur duurt en start om 15.00 uur bij het Stadsklooster. Onder leiding van de stadgids Piet Almekinders maken we een stadswandeling met als thema: het Middelburgse slavernijverleden. We komen langs verschillende plaatsen die ons herinneren aan het slavernijverleden, waaronder het slavernijmonument op de Balans.

Aansluitend aan de wandeling door Middelburg is er vanaf 16.30 uur in de kapel een voorstelling over slavernij van een Mime-groep onder leiding van Job van der Wal.

 

Meer informatie over het stadsklooster Simpelhuys is te vinden via deze link.

Foto afkomstig van de website van stadsklooster Simpelhuys.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 35!