Spiritualiteit bij de oudste kloosterorde – Kloosterwandeling

De benedictijner abdij St.-Willibrord bevindt zich vlakbij Doetinchem en is gesitueerd aan de rand van het landgoed Slangenburg. Deze regio biedt een prachtig landschap van bossen en weide met grote bomen en omsloten door boswallen. De Benedictijner orde is gesticht rond 550. De St.-Willibrordabdij is in 1948 door de monniken eigenhandig gebouwd van bouwafval uit de WO II.

Een kloosterwandeling is een combinatie van wandelen en deelnemen aan het kloosterleven. De Benedictijnse monniken kennen een strikte dagorde van 6.00 uur tot 21.00 uur. Binnen dit tijdsbestek nemen zij deel aan vijf gebedsdiensten (‘de getijden’). Deze vinden – net als de maaltijden – op vaste tijdstippen plaats. Wij mogen meedraaien in deze – strikte – dagorde in het klooster. Elke dag gaan wij wandelen (totaal zo’n 40 km in 4 dagen). Deze combinatie staat garant voor rust, stilte en ontmoeting, maar ook voor een kennismaking met het gedachtengoed van de kloostergemeenschap.

Onze wandelingen stemmen  wij vanzelfsprekend af op het kloosterritme, zodat wij het kloosterleven goed kunnen ervaren en kunnen meebeleven. Henry Vesseur, de abt van de abdij, ontmoeten wij op een van dezer dagen in de kapittelzaal. Tijdens een gesprek met hem staan vooral de betekenis van de stilte en spiritualiteit in de St. Willibrordabdij centraal.

Praktisch:

Plaats: St. Willibrord Abdij nabij Doetinchem

Wanneer: 16-19 oktober 2023

Afstanden: 8-10 km

Prijs: € 555

Begeleiding: Jaap van der Vinne

Meer informatie en aanmelden: De wandelmaat via deze link

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!