Simon Evers wordt nieuwe secretaris-generaal KNR

Het Bestuur KNR heeft de heer Simon Evers per 1 juni benoemd tot secretaris-generaal van het Bestuur KNR. Hij volgt daarmee de heer Patrick Chatelion Counet op die als ambtelijk secretaris van het Bestuur en hoofd bureau KNR afscheid zal nemen.

Het Bestuur van de Konferentie Nederlandse Religieuzen heeft per 1 juni 2020 de heer Simon Evers benoemd als opvolger van de heer Patrick Chatelion Counet in de functie van secretaris-generaal van de KNR.

Simon Evers (1959) is vanaf 1996 als geestelijk verzorger werkzaam in OLVG te Amsterdam, waar hij tevens coördinator van het team van geestelijk verzorgers is. Deze functie zal hij in deeltijd ook blijven uitoefenen. Evers werd geboren in Amsterdam en was van 1979 tot 2001 benedictijner monnik van de Sint Andries Abdij van Zevenkerken te Brugge in België. Daar werd hij in 1988 priester gewijd. In 2001 werd hij geïncardineerd binnen het bisdom Haarlem-Amsterdam. Evers studeerde monastieke theologie aan de Universiteit van Sant’ Anselmo te Rome en volgde de postdoctorale opleiding ‘Ethiek in de Zorgsector’ aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Hij was van 2010 tot 2016 voorzitter van de Vereniging van Geestelijk VerZorgers. Vanaf 2016 is hij coördinator van het European Network of Healthcare Chaplains. Sinds januari 2020 is hij lid van de redactie van het Benedictijns Tijdschrift, uitgegeven door de abdij van Egmond.

Naast ambtelijk secretaris van het Bestuur was de heer Chatelion Counet ook hoofd van het bureau KNR. Deze taken worden overgenomen door de heer Jeroen Crajé.

Jeroen Crajé (1970) is vanaf augustus 2009 stafmedewerker van de KNR voor financieel-economische zaken en was jarenlang de secretaris van de Financiële Kommissie Religieuzen (FKR) tot haar opheffing op 1 januari 2020. Hij voltooide de opleiding Master of Finance & Control/Register Controller aan de Universiteit van Tilburg. Van 1996 tot 2007 werkte hij als controleleider bij het accountskantoor Deloitte in welke periode hij de KNR leerde kennen.

Afbeelding: website KNR

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!